• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Шарански телескоп Delphin OMNIA 360cm/3,00lbs

Наличност:
В наличност
Модел:
150853360
Производител:
DELPHIN
Цена
106.00лв.
с ДДС 106.00лв.
на 12 вноски по 10.43 лв.

Описание

OMNIA притежава всичко, което можете да очаквате от една добра и висококачествена телескопична въдица. В сравнение с другите телескопи, тя е изключително лека и има универсално кастинг тегло от 3.0lbs. Тя е твърда и водачите имат гумирани ограничители, така че да не се повредят при сгъване.

Ако искате да разчитате на висококачествена въдица с минимален размер, изберете OMNIA, като още след първото докосване, тя ще ви изненада с изключителната си лекота и елегантност. С тази въдица със сигурност ще се насладите на борбата с всяка една риба, тъй като тя е с меко, параболично действие. 

Технически параметри:

 • Модел: 360см
 • Брой части: 5
 • Брой водачи: 6
 • Диаметърът на бланката над дръжката: 19 мм
 • Тегло: 287гр
 • Транспортна дължина: 106см
 • Дръжка: EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до средата на макародържача): 55см

Delphin OMNIA 360cm е първокласен шаранджийски телескоп с ниско тегло и минимален размер. Мекото ѝ, параболично действие в комбинация с универсалното кастинг тегло ви дават предимство пред всеки воден екземпляр, включително най-хитрия и предпазлив шаран. Множество дизайнерски разработки защитават пръчката от повреждане както в сгънато, така и в разгънато/използваемо състояние.

Предимства на телескопичната шаранджийска въдица

Като вид на конструкцията въдиците се делят на две групи – щекерни и телескопи. Основното предимство на телескопичните шаранджийски въдици е максималното удобство по време на транспортиране (поради тяхната компактност).

В сгънато състояние те са дълги само едно „коляно“, така че могат лесно да се поберат в раница и в багажника на всяка кола. Също така не се нуждаят от специални (тубуси), за разлика от щекерните модели. За рибарите, които носят оборудването си на дълги разстояния, компактната конструкция просто няма аналог.

Друго предимство на телескопа е възможността за настройка на такъмите изцяло в домашни условия. Това означава да се действа спокойно, прецизно и без никакво бързане. Ако сте начинаещ и за първи път сте изправени пред избора на шаранджийска въдица, телескопът ще се окаже най-добър вариант. Не само заради многобройните му удобства, но и заради ниската цена спрямо щекерите.

Поддръжката и ремонтите на телескопите са много по-евтини - друг плюс, който наклонява везните в тяхна полза. За разлика от другите видове пръчки, пръстените им могат да се сменят самостоятелно. Delphin OMNIA има редица подобрения, които решават повечето обичайни проблеми на телескопа.

Дължината – основен критерий за правилен избор

На първо място, телескопична въдица се избира, като се вземе предвид нейната дължина. Добре известно е, че с дълъг телескоп е много по-лесно да се контролира такъмът и е възможно да се правят далечни замятания. Но не трябва да забравяме, че всеки допълнителен метър от въдицата увеличава теглото ѝ и това става критично, предвид спецификата на риболова с такова оборудване.

Също така трябва да обърнем внимание на факта, че при избора на телескопична въдица за шаранджийски риболов, следва да се вземат предвид особеностите на мястото на риболова. В случай, че планирате да ловите в тясна река, можете да вземете въдица с дължина 3 до 5 метра, а на широка река - 7-8 метра или дори повече, в зависимост от ситуацията.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти