• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin OPIUM Feeder V2 SHRINK 360cm/80g

Наличност:
В наличност
Модел:
130383415
Производител:
DELPHIN
Цена
166.00лв.
с ДДС 166.00лв.
на 12 вноски по 16.34 лв.

Описание

Втората и подобрена версия на любимите фидер въдици OPIUM ще привлекат всички любители на меките върхове за отрицателно време. Ние създадохме тази тънка, но здрава въдица, от категорията Light, от 30T карбон, която ще се справя в борбата с големи риби при използването на тънки монтажи. Пръчката е оборудвана с водачи на американската марка SEAGUIDE.

Когато сте на риболов с OPIUM V2, ще се насладите на нейното пълно параболично действие на което можете да разчитате на 100%. Визуално, въдицата е сходна със своя предшественик, но ние добавихме няколко неща, които я правят въдица от по-високо ниво. Дръжката е изработена от здрав ГУМИРАН КОРК и голяма част от нея е покрита с черна NEO-FOAM.

Нейният луксозен характер се подчертава от използването на макародържач FUJI. Над него има декоративен и ръчно изработен елемент от карбонова лента. Връзките между всички части са подсилени чрез метални пръстени. Въдицата се доставя с три върха. 

Технически параметри:

 • Модел 360см / 80гр
 • Брой части: 3
 • Транспортна дължина: 126см
 • Брой водачи: 13
 • Тегло: 228гр
 • Дръжка: NEO-FOAM и RUBBER CORK
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до средата на макародържача): 46см

Delphin OPIUM Feeder V2 SHRINK е първокласна фидер пръчка с дължина 360см и тест 80 грама. Модел с параболично действие от клас Light, изработен от 30Т карбон и ръчно направен декоративен елемент под формата на карбонова лента. За максимално удобен захват, дръжката е направена от гумиран корк и покрита с NEO FOAM.

Доколко важен е материалът при избора на фидер въдица?

Материалите, използвани за производството на въдици, се срещат в голямо разнообразие. При фидер въдиците тази характеристика е изключително важна, защото определя параболичното действие на бланката и нейната устойчивост на голямо натоварване. Фидер пръчките се изработват от следните материали:

 • Въглеродни влакна (карбонови нишки) – те са леки и еластични;
 • Фибростъкло - издръжлив и достъпен като цена, но тежък материал;
 • Композит - среден вариант по отношение на здравина и тегло.

Като цяло всички изброени материали са добри. Те се различават главно по тегло и якостни характеристики. При фидер риболов теглото на пръта не е толкова важен параметър, както например при спининговия риболов. Следователно можете просто да изберете материала, който отговаря на вашите изисквания по отношение на цена и устойчивост на износване.

Какво трябва да знаете за Quivertypes – върховете на фидера?

Куивертипът или върхът на фидера изпълнява ролята на сигнализатор за кълване. Той е мек и гъвкав и се състои от няколко пропускателни пръстена. Върховете се изработват от въглеродни влакна, фибростъкло и комбинирани материали.Целта на върха е да сигнализира за ударите на рибата.

При ухапване, поради изместването на позицията на хранилката, върховете започват да се движат -  започват да „кимат”, което е знак за рибаря, че е време да действа. Към фидер въдиците са добавени 2-5 накрайника с различна мекота. Те са в различни цветове: бели, зелени, жълти, червени. Белите quivertips са меки и се използват за леки фидери, червените са най-твърди и са подходящи за тежки фидери. Зелено и жълто са междинен вариант по отношение на твърдостта.

Видео

Препоръчани продукти