• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin HOAX / 2 части BAITCAST 206 cm /7-28g

Наличност:
Очаква доставка
Модел:
110389186
Производител:
DELPHIN
Цена
78.00лв.
с ДДС 78.00лв.

Описание

HOAX въдицата от две части се произвежда и в модел baitcast. Серия от модерни и добре проектирани въдици за хората, които обичат преследването и улова на бяла риба, щука, костур или распер. Елегантна пръчка в матиран сив цвят наистина ще ви плени, както плени и нас. В долната и третина, както и под леглото за макарата, има спираловидна намотка от по-тъмен карбон, която е идеална добавка към нейния див, модерен и спортен дизайн.

Леглото за макарата е разделено, като по този начин се разкрива част от пръчката, благодарение на което ще можете да усетите дори и най-леките клъввания. Освен това, върху леглото има още карбонови детайли. Сините и розови компоненти, които се намират под или над леглото за макара, както и под надписа, изглеждат наистина добре.

Фиксиращите намотки на водачите също са в син и розов цвят и изглеждат страхотно. Три водача с двойни крака. Предната част на въдицата е в червен и бял цвят, така че риболовът на здрач не е проблем. Въдицата е с полу-параболично действие, най-вече в горната ѝ част, като едновременно с това, долната част запазва нейната твърдост, благодарение на което можете да правите дълги замятания или да ловите диви риби. Тези въдици ще се разпространят мълниеносно, благодарение на несъмнените си характеристики. 

Технически параметри:

 • Модел: 206см / 7-28гр BAITCAST
 • Брой части: 2
 • Брой водачи: 10
 • Диаметърът на бланката над дръжката: 12 мм
 • Тегло: 103гр
 • Транспортна дължина: 106см
 • Дръжка: сплит, EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до средата на макародържача): 27см

Baitcast въдицата Hoax на DELPHIN ще отговори на всичките ви очаквания. Тя е здрава, подсилена с карбонови детайли и с ярки цветове за добра видимост по време на нощен риболов. Полупараболичното действие на модела ви позволява да замятате надалече и да ловите дори най-трудните екземпляри. Удобната дръжка от EVA пяна ви осигурява стабилен захват в студено време и при работа с мокри ръце.

Какво представляват Baitcast въдиците?

В ерата на специалните модели въдици и макари е важно да изберете правилния тип пръчка с характеристики, които съответстват на предвидената от вас риболовна техника. В риболова доминират два основни вида въдици – байткастинг и спининг. Изборът на един от тях се определя от няколко фактора - от избора на макара, от специфични техники на ловене и от целевия вид риба.

Видовете риби, към които ще се насочите, ще имат голямо влияние върху процеса на подбор. За по-големите видове много риболовци предпочитат опцията baitcasting. Макарата при този вид пръчкие поставена отгоре, над дръжката. Този дизайн подобрява способността на риболовеца да поддържа контрол по време на замятане, както и да се бори с рибата. Въпросната функция е особено ефективна, когато ръцете са мокри или хлъзгави от боравене с рибата.

Специфика на водачите

Водачите на пръчките Baitcast са подравнени в леко низходящ размер от дръжката до върха, върху горната част на бланката. Диаметърът на водачите при този тип пръчки не е толкова голям, колкото тези, използвани в спининг въдиците, тъй като влакното се подава по-равномерно.

Като цяло броят на водачите се основава на дължината и гъвкавостта на бланката на пръта, като по-голям брой водачи се използват за пръчки, които се огъват по-драматично. Вложката на линейните водачи е изработена от различни материали - пластмаса, метал и керамика, които се различават по своята твърдост, както и по цена.

Пластмасата е най-ниско по скалата за качество, докато керамичните водачи са с най-високо качество. Въпреки това много риболовци предпочитат никел-титаниевите водачи RECOIL®. Тъй като качеството на водачите на въдицата влияе както на разстоянието на замятане, така и на критичната част от всяка битка, изберете прът с качествени водачи, какъвто е HOAX на DELPHIN.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти