• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin MAGMA M3 Heavy feeder / 3 части 390cm/150g

Наличност:
В наличност
Модел:
101000294
Производител:
DELPHIN
Цена
160.00лв.
с ДДС 160.00лв.
на 12 вноски по 15.75 лв.

Описание

Гамата Delphin MAGMA М3, предлагана в цвят бордо, е третият наследник на най-успешната серия фидерни въдици на Delphin. Опитахме се да запазим всички функции, които правят тези въдици едни от най-продаваните, но добавихме и нещо съвсем ново, за да повишим още повече нивото на качество, надеждност и наслада от риболова.

Това е основната идея, която стои зад развитието на технологията Delphin 2Power. Тази технология се състои от два подсегмента, PowerWrap и PowerJoin. И двата сегмента бяха приложени към всеки от моделите от серията MAGMA М3. Ще забележите технологията PowerWrap още при първия си контакт с пръчката.

Те представлява допълнителна обвивка от въглеродни влакна по цялата дължина на пръчката, което допринася за значително увеличаване на здравината и устойчивостта, когато въдицата се претовари. На практика това означава значително увеличаване на живота на въдицата и помага да се намалят щетите от употреба по пръчката.

Вторичният аспект на тази въглеродна обвивка е атрактивният вид на структурираната пръчка в комбинация с EVA каучукова дръжка FullShrink, която създава повърхност перфектно устойчива на плъзгане. Освен това е много по-топла при студено време, в сравнение с предишното поколение на серията Etna със сплит дръжка. PowerJoin не е толкова впечатляващ детайл, колкото обвивката, но има важна роля в поддържането на пръчката. Включва малък метален пръстен в края на всяко съединение, което значително намалява щетите и разпадането по пръчката.

Въпреки всички усилия да направим пръчка по-твърда, работихме и върху това да я направим по-тънка и сега можем уверено да кажем, че пръчките на ETNA са най-тънките в своя клас. Пръчките запазват своите отлични възможности за хвърляне и игра с рибата, в съчетание с параболично действие.

Пръчките са оборудвани с висококачествени и леки SiC водачи, за да се гарантира гладкото водене на кордата. Те са перфектни в разпределението на силата по цялата дължина на пръчката и плавно насочват кордата по време на хвърляне или при борба с рибата.

Дръжката, изработена от корк, която е приятна на допир, е следвана от профилирана кафява EVA пяна, която замества корка в най-откритите места.  Дръжката е завършена с елегантна алуминиева капачка в края. Тази дръжка се ляга идеално в ръката ви и прави използването на въдицата по-удобно. Въдиците са снабдени с пет вида резервни върхове с различна твърдост.

Технически параметри:

 • Модел Heavy 390см / 150гр
 • Брой части: 3
 • Диаметърът на бланката над дръжката: 14,21 мм
 • Брой водачи: 14
 • Транспортна дължина: 136см
 • Тегло: 286гр
 • Дръжка: Корк и EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до средата на макародържача): 49,5см

Изборът на въдицата от клас Heavy feeder Delphin MAGMA – 3 части е правилен по много причини. Това е надеждна пръчка, която ще се справи с всички предизвикателства на риболова в бързи води. Уникалните характеристики на тежкия фидер от серията Магма се заключават в Delphin 2Power технологията. Тя е съставена от два подсегмента: PowerWrap и PowerJoin, осигуряващи по-здрава бланка и по-голяма стабилност на връзките.

За какви условия е предназначен тежкият фидер?

Рибарите, които се надяват да хванат солиден трофей, използват Фидер метод, разчитайки, че той е универсален и ефективен. Днес на пазара са налични достатъчно решения за дънен риболов, но фидер въдиците имат най-големи преимущества. При този метод се използват голямо количество крупни средства под формата на на обемни и тежки хранилки, които могат да доставят стръвта директно до дъното.

Въдиците Heavy feeder имат специално приложение в риболова, на което ще се спрем малко по-подробно. Първо е нужно да уточним, че фидерите се делят на няколко разновидности:

 • Light/лека
 • Ultra Light/ултра лека
 • Medium/средна
 • Heavy/тежка
 • Extra Heavy/ екстра тежка

Тежката въдица Delphin MAGMА Heavy feeder 390cm/150g ви позволява да хвърляте товар с тегло от осемдесет до сто и двадесет грама. Може да се използва при риболов в големи водоеми, както и на реки, които имат доста голям канал и силно течение. Въдицата от този клас позволява замятане на доста дълги разстояния (около сто метра).

Едно от предимствата на такава въдица е, че стръвта се намира в непосредствена близост до хранилката. Това означава, че при всяко ново замятане част от храната ще се измива от устройството и ще остане на дъното, примамвайки рибата към него. А това, че хранилката е тежка, може да допринесе за самоподсечка на рибата при захапване.

Delphin MAGMA M3 Heavy feeder е дълга почти 4 метра и се състои от 3 части. Оборудвана е с EVA каучукова дръжка FullShrink, чиято повърхност си остава максимално устойчива на плъзгане.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти