• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin SYMBOL CAT / 2 части 285cm/500g

Наличност:
Очаква доставка
Модел:
160911528
Цена
122.00лв.
с ДДС 122.00лв.
на 12 вноски по 12.01 лв.

Описание

Базов модел на въдица за сом на наистина разумна цена - това е SYMBOL CAT с акция от до 500 гр., който лесно ще се справи с борбата както с големи, така и с малки сомове. Има три различни размера от които да избирате, в зависимост от предпочитания от вас стил на риболов.

Въдиците могат да се използват и за морски риболов, когато сте на улов за треска или тропически риби, които са известни с борбения си характер. Въдицата не принадлежи изцяло към категорията на твърди карбони, но тя наистина се справя добре и може да поеме скоковете на рибата. Здрав, 24Т карбон в лъскав черен цвят, оборудвана със здрави SiC водачи. Частите са подсигурени чрез усилен карбон.

От двете страни на леглото за макарата има малка дръжка от EVA пяна, благодарение на която захватът е много удобен и помага при борбата с рибата. Дръжката е цяла, неразделена и е изработена от черна EVA пяна. Масивното легло за макара DPS е подходящо за големи макари за сомове. SYMBOL CAT е доказателство, че една добра въдица за сомове не е нужно да струва цяло състояние.

Технически параметри:

 • Модел: 285см / 500гр
 • Брой части: 2
 • Брой водачи: 11
 • Диаметърът на бланката над дръжката: 17 мм
 • Тегло: 462гр
 • Транспортна дължина: 150см
 • Дръжка: EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до средата на макародържача): 57см

Ако си търсите страхотна въдица за сом, Delphin SYMBOL CAT е едно страхотно предложение от наша страна. Основният критерий при избора на оборудване за този предпазлив хищник трябва да бъде отличното качество. Тази фина и лека пръчка от 24Т карбон покрива всички изисквания за удобно и прецизно боравене. Моделът е наличен в няколко размера, от които да избирате.

Избор на въдица за сомове – на какво да обърнете внимание?

В този случай телескопичните пръчки не са подходящи, тъй като те не са в състояние да издържат голямото тегло на сома и натоварването при игра с него. Препоръчително е да се използват щекерни пръти.

Ако ще ловите от брега, за предпочитане е да вземете въдица, чиято дължина е не повече от 3 метра, такава дължина е подходяща и за риболов от лодка. Колкото по-дълга е пръчката, толкова по-трудно ще ви бъде да се борите със сома. Тук идеалната дължина е 2,7 – 2,8 метра.

Ако говорим за сила, то за улов на сом въдиците имат тест от 100 до 600 грама, но ако риболовът ще се извършва на изкуствена стръв, тогава пръчките с тест от 100-150 грама са най-подходящи. Можете да използвате мултипликатор или безинерционна макара, металната шпула трябва да поема поне 200 метра влакно, 0,5 мм в диаметър. Силата на останалите детайли на макарата също е важна.

Какво влакно е подходящо за риболов на сом?

За успешен риболов на сом е необходимо да се използва здрав шнур с диаметър 0,35-0,60 мм, натоварване на счупване от 35-60 кг, като алтернатива може да се използва влакно с диаметър 0,5-07 мм. Не бива да икономисвате от карабинери, вирбели и пръстени, тъй като работата в една и съща верига с останалото оборудване може да се провали в най-важния момент.

Цялото оборудване трябва да бъде с еднакво качество и да издържа на едно и също натоварване. Тоест ако изберете безупречната въдица Delphin SYMBOL трябва да заложите на оборудване, което ще отговаря на нейната класа. За щастие, тази пръчка е с достатъчно изгодна цена, за да не се налага да правите компромиси, когато я оборудвате.

Вижте още:

Препоръчани продукти