• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin VULKÁN - 390cm/65g

Наличност:
В наличност
Модел:
140919390
Производител:
DELPHIN
Цена
155.00лв.
с ДДС 155.00лв.
на 12 вноски по 15.26 лв.

Описание

Една красива мач пръчка, която съчетава в дизайна си елементи от легендарните модели Etna и Magma. Имахме в предвид тези две въдици, когато създавахме тази шаранска мач пръчка. Виненочервената бланка , покрита със специална текстура от плетен мотив, веднага ще привлекат вниманието ви. Приятната, тънка бланка с изцяло параболично движение позволява да дозирате мощността по време на ловене на рибата до милиметри, което е от голямо значение за този вид техника на риболова. Тази пръчка няма да се уплаши дори и от най-големите шарани.

Дръжката е изцяло от корк и има ергономична форма, която чудесно пасва на захвата. Прецизното разположение на водачите (първите два са двуколенни), комбинирано с висококласния карбон 30Т гарантира перфектен баланс на тази ексклузивна въдица. Delphin VULKAN ще ви убеди, че нашите пръчки съчетават с себе си издръжливост, удобство и наслада за вашето време прекарано до водата.

Технически параметри:

 • Модел – 390 см / 65 гр
 • Брой части – 3
 • Диаметър на бланката над дръжката – 13,7 мм
 • Брой водачи – 13
 • Дължина при транспортиране –137 см
 • Тегло – 250 гр
 • Дръжка – EVAпяна + гума
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до макародържача) – 45 см

Мачовата шаранджийска въдица Delphin VULKÁN е един от първокласните модели на словашкия бранд. С удобната си коркова ръкохватка и тънка параболична бланка от карбон 30Т, пръчката е подходяща както за новаци, така и за рибари с дълъг опит в ловенето на шаран. Към шаранджийския прът има редица изисквания, на които Вулкан отговаря категорично.

Особености на шаранския прът

Основно изискване към шаранджийската мачова въдица е високата далекобойност. Шаранът е една от най-срамежливите риби, която рядко се доближава до брега. Ето защо се налага платформата да се изпраща на разстояние от 100м и дори повече. Всички шарански въдици се предлагат в големи дължини, вариращи от 3,30 до 4,20 м. Колкото по-дълъг е пръта, толкова по-далечно е хвърлянето.

При избора на въдица обаче следва да се вземе предвид нейната компактност и лекота на транспортиране. В края на краищата 3.90 двукомпонентното тяло е вече с дължина повече от два метра, когато е в сгънато състояние. Между другото, ако някога се състезавате в риболов на шарани, имайте предвид, че спортистите нямат право да използват въдици по-дълги от 4 метра.

Действието на шаранския прът трябва да бъде средно, по-близко до бързо или бързо. Въдицата е важно да бъде оборудвана с качествени водачи, а диаметърът на първия пръстен обикновено следва да бъде 40-50 мм - за максимално разстояние на замятане с безинерционна макара. Ако ще използвате въдицата върху различни видове водоеми, тогава тя трябва да може да хвърля много различни тежести на платформата.

Всъщност в язовири и езера, където практически няма течение, се използва едно тегло, докато на река със силно течение то е напълно различно, много по-голямо от първото. Въдица, която може да хвърли тежест на платформа от 60 до 150 грама, може да се счита за универсална. Трябва обаче да се има предвид, че при шаранските пръчки, за разлика от спинингите, посоченият тест не отразява теглото на хвърляните примамки.

Вижте още:

Препоръчани продукти