• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin Opium black feeder + 3 части - 330cm/80g

Наличност:
В наличност
Модел:
130383330
Производител:
DELPHIN
Цена
154.00лв.
с ДДС 154.00лв.
на 12 вноски по 15.16 лв.

Описание

OPIUM е името дадено на серията от луксозни пръчки на Delphin. OPIUM Black Feeder не е изключение. Тя е изключително тънка пръчка за фидер риболов, изградена от модул от 30Т карбон. Благодарение на нейната направа, тя има изцяло параболично действие, което ви позволява да се насладите на улова дори и на най-малката риба, използвайки най-чувствителни върхове , а благодарение на 30Т карбона, можете да почувствате силата й и лесно да изкарате дори и най-голямата риба.

Силата на пръчката се дължи също на подсилените свързващи части чрез допълнителен слой от карбонови влакна. Луксозния вид е създаден благодарение на макародъжача FUJI и водачите SEA GUIDE, с тънко SIC  уплътнение. Бланката е полирана и покрита с тънък слой от матов лак, а над дръжката е декорирана с ръчно изработен мотив от карбон.

Финия дизайн на пръчката е завършен с комфортната дръжка, покрита с тънкия слой от NEO-FOAM. В комбинация с позлатените надписи и всички изброени качества на тази въдица, тя е истинско произведение на изкуството, която в допълнение идва и с 3 карбонови върха.

Технически параметри:

 • Модел – 330 см / 80 гр
 • Брой части - 3
 • Диаметър на бланката над дръжката – 10,6 мм
 • Брой на водачи – 11
 • Дължина при транспортиране –116 см
 • Тегло – 165 гр
 • Дръжка – EVA пяна + NEO-FOAM пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до макародържача) – 48 см
 • Диаметър на върха – 3.00 мм 

С уникалния си дизайн, фидер въдицата Delphin Opium black ще отговори на най-високите ви изисквания. Не се подвеждайте по малкия ѝ диаметър и ниско тегло, защото тази пръчка е достатъчно мощна, за да се справи с по-едри водни обитатели. Елегантната коркова дръжка с карбонова декорация е просто бонус точка, с която си гарантирате комфортен и приятен риболов.

Карбоновият фидер прът - впечатляващ със своята лекота и здравина

В колекцията от карбонови пръчки на словашката марка DELPHIN, Opium е един от най-силно впечатляващите екземпляри. Изработената от 30Т карбон бланка притежава отлични физико-механични свойства. Характерно за карбоновите въдици и по-конкретно за фидерите е, че са с по-ниско тегло, спрямо своите аналози от фибростъкло. Имат отлична чувствителност и впечатляваща здравина.

Карбоновите пръти се различават по съдържанието на графит. Този индикатор се изписва като IM-1, IM-2, IM-3, IM-4… .IM-9, IM-10. Такива маркировки могат да се видят на бланката на въдицата. Много е важно да им се обърне внимание и да се вземе предвид при избора на въдица за определен вид риболов. Така например пръчките от нискомодулен графит са меки, пластмасови, те са по-ниски по скорост на реакция, но се характеризират с по-малка крехкост.

Пръчките с по-висок модул на съдържание на графит, като 8, 9 или 10 се характеризират с твърдост и по-добра скорост на реакция, така че такива пръти са идеални за дълго замятане. Високомодулните въдици имат отлична чувствителност, позволяват ви да уловите поведението на примамката не само визуално, но и мускулно, „в ръката“. Това несъмнено предимство прави риболова удобен привечер, при лоша видимост.

Такива пръти обаче трябва да се използват внимателно, понеже са по-крехки. Те трябва да се транспортират и съхраняват в твърда тръба и когато се използват, да се избягват случайни удари по камъни или други принадлежности, тъй като това може да повреди пръта. Трябва също така да се помни, че графитът е отличен проводник на електричество, поради което е добре да се въздържате от риболов с такава въдица при гръмотевична буря.

Вижте още:

Препоръчани продукти