• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin BANG - 215cm / 7-26g

Наличност:
Очаква доставка
Модел:
110382215
Производител:
DELPHIN
Цена
62.00лв.
с ДДС 62.00лв.

Описание

Комбинацията от здрави, леки и бързо развиващи се пръчки BANG може да впечатли всеки дори и най-опитните рибари, особено погледната откъм съотношението между качество и цена. Благодарение на ергономичната дръжка от EVA пяна пръчката пасва идеално на вашия захват.

Разделената дръжка и нейната форма помагат за доброто балансиране на въдиците от серията BANG. Не се уморявате дори и когато хвърляте часове наред. Ще се насладите на всяка секунда прекарана в риболов. Конусът от 24Т карбонова бланка А-акция с много  чувствителен връх.

Веднага ще усетите удара на рибата чрез дръжката, което ще ви позволи много по-бързо да реагирате. Останалите части на пръчката са от комбинация между кърваво червено и опушено черно, което подчертава спортния характер на въдицата. 

Технически параметри: 

 • Модел - 215 см / 07 – 26гр
 • Брой части – 2
 • Диаметър на бланката над дръжката – 10,5 мм
 • Размер на начален водач - 25мм
 • Брой на водачи – 9
 • Дължина при транспортиране – 111 см
 • Тегло – 112 гр
 • Дръжка – EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до макародържача) – 30 см

Можете да закупите въдицата DELPHIN Bang на ексклузивна цена от официален дистрибутор на продуктите на марката за България. Това е пръчка с уникални характеристики и възможности, сред които най-силно се откроява материалът, от който е направена. 24Т карбоновата бланка ви осигурява лекота, но и нужната здравина. Дръжката от EVA пяна ви гарантира здрав захват и позволява бърза реакция, чрез повишената си чувствителност.

Защо карбонът е толкова подходящ за производството на въдици?

Когато стане въпрос за последните серии спининг въдици Делфин, в съзнанието моментално изникват абревиатурите, с които се обозначава въглеродът, от които са направени. „Въдицата е направена от високо технологичен карбон”, „висококачественият въглерод прави пръчката...”, „Въглеродът, от който е направен конусът, отговаря на най-високите изисквания“ и т.н., и т.н. Какво се крие зад цялата тази маркетингова терминология?

Какво е всъщност карбонът? Това е е полимерен композитен материал, съставен от вплетени нишки от въглеродни влакна, разположени в матрица от полимерни смоли. Различава се с висока якост и ниско тегло. Често е многократно по-здрав от стоманата, но в пъти по-лек. По отношение на специфичните характеристики той надминава много високоякостни стомани.

Най-важното нещо, което трябва да се разбере за въглерода е, че всъщност се среща в две форми: чисто въглеродно влакно (carbon fiber) и карбопластик (подсилен с въглеродни влакна полимер). И двата материала се наричат ​​въглерод в ежедневието, което в крайна сметка доведе до факта, че понятията започнаха да се бъркат помежду си.

Практически всеки карбон, от който са направени въдиците, включително тези на DELPHIN, се получава от полиакрилонитрил (съкратен като PAN), с помощта на окислителна пиролиза и последваща обработка в инертен газ. Въглеродните нишки са изключително тънки (приблизително 0,005-0,10 mm в диаметър). От тези нишки се тъкат тъкани, от които след това се правят бланки за прътите.

Използването на въглеродни влакна ви позволява да постигнете висока якост на пръта, твърдост и много ниско тегло. Факт е, че въглеродът е материал, чиито механични свойства зависят от посоката на влакната. Чрез комбинирането им в различни посоки е възможно да се постигне оптималното представяне на различни продукти, било то спининг въдица Делфин или друг продукт.

Тоест характеристиките на бланка зависят пряко от тъкането, което са избрали разработчиците на пръчки. Carbon ви позволява да постигнете почти всяка форма на продукта, поради което инженерите имат значително повече възможности и свобода да създадат „перфектния” спининг прът.

Карбоновата въдица Делфин Bang е уникална със своята гъвкавост и здравина. Когато въглеродът се получава от поликарлонитрил, под микроскоп, получената нишка ще наподобява ствол на дърво. Плътна в центъра, с груба кора отвън. Ако продължите да изчиствате влакното от кората, ще получите нишка с по-малък диаметър, но по-висока плътност.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти