• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin CALYPSO ultralight spin - 210cm/1-5g

Наличност:
В наличност
Модел:
110381040
Производител:
DELPHIN
Цена
96.00лв.
с ДДС 96.00лв.

Описание

Ултра леката CALYPSO е бланка предназначена за спининг с меки и леки примамки. Пръчката е изцяло от карбон 30Т, който гарантира перфектна и бърза реакция на бланката дори и при най- малките и едва доловими дръпвания. Изключително ниското тегло и финес правят пръчката една осъществена мечта за много рибари.

Пръчката има изчистен и елегантен дизайн. Комбинацията от черно, бяло и златно ще привлече всеки незабавно. Дизайнът е подчертан и с висококласните водачи на Seaguide. CALYPSO е въдица, която няма да искате да пуснете.

Технически параметри: 

 • Модел – 210 см / 1  - 5гр
 • Брой части – 2
 • Диаметър на бланката над дръжката – 7,9 мм
 • Брой на водачи – 9
 • Транспортна дължина – 110 см
 • Тегло – 105 гр
 • Дръжка – EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото до центъра на макародържача)– 29 см

Въдицата Delphin CALYPSO 1-5g се предлага в няколко дължини, като тук ви представяме 210-сантиметровия вариант. Идеална за риболов с меки примамки, тази ултралека пръчка ще ви впечатли с бързата си реакция дори при едва доловими захапвания. Състои се от две части с общо 9 броя Seaguide водачи.

Особености на Ultra Light спинингите

Не е тайна, че спининговите примамки като блесни, воблери и джиг се различават по тегло. Примамките биват леки, средни и тежки, така че и въдиците се изработват за работа с теглото на различните примамки. Един от основните параметри на въдицата е тестът. Той показва с какво тегло на примамката може да работи съответният модел.

Работата на въдицата се състои в това да осигури замятане на достатъчно далечно разстояние и чувсвителност на играта на примамката по време на повеждане. Примамка, която е по-лека от минималното допустимо тегло на теста на пръчката, е почти невъзможно да се хвърли на приемливо разстояние.

Също така по време на повеждане, рибарят не усеща играта ѝ - не може да определи дали стръвта потъва или обратно , се издига до повърхността на водата. Примамка, по-тежка от максималното допустимо тегло, може просто да счупи пръчката при замятане.

Класификации

Тестът на въдица, произведена за американския пазар, се измерва в унции, обозначени със символа „oz”. Една унция се равнява на приблизително 30 грама. Ако на въдицата е изписан тест, например 1/16 - 1/4 oz, то по европейската метрична система, това е около 2-8 грама. Какво означават тези показатели в класификацията на спининг въдиците?

Тези концепции са много тясно свързани с теста на пръчките. Ultralight е клас въдици, които работят с най-леките примамки с тест от 0 до 7 грама. Това са най-леките, най-тънките и най-чувствителните пръчки. Дължината им варира от 1,8 до 2,1 метра. Като стръв за такива въдици се използват най-леките , малки воблери и микро джиг.

Този вид такъми са подходящи за малки водоеми със застояла вода или с бавно течение. Червеноперка, костур, клен и средно голяма крайбрежна щука се ловят успешно на ултралеката Delphin CALYPSO с дължина 210см.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти