• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Catkong HYPERIO - 270cm/100g

Наличност:
В наличност
Модел:
160913270
Производител:
DELPHIN
Цена
96.00лв.
с ДДС 96.00лв.

Описание

Серията CATKONG на Delphin е предназначена за улов на големи риби от дълбините. HYPERIO представлява лека, но здрава пръчка, предназначена за хвърляне на тегло до 100 грама. Тя е идеална за хвърляне от брега, както и от лодка. Подходяща е както за морски риболов, така и за сладководен риболов, тъй като е предназначена за борба с хищници.

Препоръчваме Catkong HYPERIO да се използва с макарата Catkong MOBY 60 и риболовно влакно ASTRO 8, тъй като това е единственият начин да получите ненадмината комбинация за най-ефикасен улов.

Технически параметри:

  • Catkong Hyperio 2.70m / 100g
  • бр. водачи - 10
  • 2 части 
  • Тегло 270g
  • Транспортна дължина 140cm

Перфектната въдица за дънен риболов

Риболовът на дъно с въдица от ранга на Catkong HYPERIO - 270cm, е по-малко вълнуващ, но при него не се изискват опитът и професионализма, характерни за спининга и риболова с плувка. Въпреки това, към подготовката на оборудването трябва да се подхожда внимателно, като се избере качествен прът и се проверят всички елементи за здравина и функционалност.

Какво е предимството на въдиците от серията Catkong HYPERIO? Преди всичко това е комбинацията от лекота и здравина на пръчката. 270-сантиметровият модел на Делфин е с акция 100гр, тоест, това е максималното тегло, което може да хвърли въдицата. Моделът се състои от 2 части, като след разглобяване, дължината му е 140см.

Как трябва да се използват въдиците за дънен риболов?

Въдиците HYPERIO 240 и 270см трябва да имат натоварване от не повече от 100-150гр. Като тежест, най-подходящи са оловата тип  „лъжица”, а влакното трябва да е плетено и максимално здраво. Ние препоръчваме да използвате влакно ASTRO 8 на марката DELPHIN с тази въдица, както и макара Catkong MOBY 60.

При лов на сом с въдица за дъно е необходимо да се направи също и повод. За тази цел може да се използва по-здрава корда или дори метална плетена нишка. Самата конструкция на пръчката трябва да е здрава и надеждна с подсилени елементи на мястото на сглобката. Обикновено за ловене на сомове се използват пръчки, подходящи както за речен, така и за морски риболов.

С нашата серия въдици Catkong HYPERIO можете да ловите от брега и от лодка. Риболовът от брега е малко по-лесен, но от лодка можете да хванете по-едри хищници. Важен фактор при лова на сом, разбира се, ще бъде тишината на мястото, където ще се лови хищникът. Все пак не трябва да тръгвате на такъв риболов с куп помощници и съветници, тъй като това няма да помогне по никакъв начин на процеса на ловене, но определено може да му навреди.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти