• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin MAGMA II Next gen / 5 tips - 390cm/150g

Наличност:
В наличност
Модел:
130385100
Производител:
DELPHIN
Цена
154.00лв.
с ДДС 154.00лв.
на 12 вноски по 15.16 лв.

Описание

Новата „номер две“ маркирана с NEXT GEN, произведена след успеха на предния модел Delphin MAGMA. Запазихме всички добри качества и подобрихме останалите, правейки тази фидер пръчка още по-добра.

Няма нужда да се тревожите, характера на Magma не се е променил и все още е възможно да се насладите както на най-малката рибка, така и на най-големите шарани. Това е гарантирано с легендарния пакет включващ 5 различни върха за вашата въдица(UL, Light, Medium, Heavy) / (ултра лек, лек, среден, тежък/твърд). Благодарение на тези върхове лесно можете да настроите пръчката към вашата техника и избраната от вас риба.

Бланката впечатлява с нейната твърдост и здравина, което е добре оценено по време на хвърлянето на по-големи хранилки. Цялото движение на пръчката започва от средата й, а при изваждането на по-голяма риба се появява и параболичното движение на бланката.

Magma II премина през няколко важни промени след появата и успеха на предшественика й през 2012 година. Тъмночервеният цвят е запазен, но към него е добавен специален „плетен“ мотив.В този модел има добавени и висококласни SIC водачи.

Друга промяна е, че снажданията на пръчката са покрити с допълнителен слой карбон, който прави свръзките по-здрави, благодарение на което те не се усещат твърди, а гъвкави, когато биват огъвани. Дръжката също е напълно нова и ергономична. По-лека и по-тънка е, което означава, че по-добре ще пасне на ръката. Накрая на дръжката освен корковата част е добавен и алуминиев завършек със знака на Magma.

С новата серия успяхме да свалим теглото на въдица с 10% в сравнение с предишната. Благодарение на това и на ергономичния й дизайн времето прекарано с нея ще бъде още по-приятно.

С името Magma DUO ние предлагаме два модела с така наречената част за удължение. Или това е комбинация когато пръчката е с дължина 300 см с удължението тя да стане 360см или версията от  330см да стане 390cм

Технически параметри:

 • Модел – 390 см / 150 гр
 • Диаметър на бланката над дръжката – 14,7 мм
 • Брой на водачи – 12
 • Дължина при транспортиране –137 см
 • Тегло – 330 гр
 • Дръжка –корк
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до макародържача) – 48 см
 • Диаметър на върха – 3.00 мм

Delphin MAGMA II Next gen е първокласна фидер въдица от най-ново поколение. Базирана на оригиналния фидер прът от същата серия, №2 е по-лек с 10% и с по-ергономичен дизайн. Подобрения са настъпили в почти всеки детайл на конструкцията – от карбоновите уплътнения при връзките до по-тънката и удобна коркова дръжка. Можете да закупите също 2 модела удължители от серията MAGMA DUO.

Особености на фидер въдиците

Най-очевидната разлика между фидер въдицата и всички останали модели е наличието на няколко накрайника, включени в доставния комплект. По правило те са боядисани в различни цветове и се различават се по степента на твърдост и здравина. Тези накрайници се наричат ​​quivertips. Този термин идва от английската дума quiver-tip - треперещ връх. Той играе ролята на аларма за ухапване. Когато рибата захапе стръвта, тънкият връх започва да се движи, като дава визуален сигнал на риболовеца.

Следващата важна разлика между фидерната пръчка и другите е нейното относително ниско тегло, което се постига благодарение на малкия диаметър на бланката и използването на съвременни композитни материали или високомодулни въглеродни влакна за нейната изработка. Фидерните пръчки са оборудвани с леки, издръжливи водачи с вложки, които предотвратяват припокриването на тънките риболовни плетени влакна.

Те също така преразпределят натоварването в цялата бланка, така че да поддържат възможно най-голямо тегло. Елегантната, чувствителна и олекотена фидер въдица, каквато е Delphin MAGMA II Next gen, позволява динамичен риболов дори на големи риби. В същото време риболовецът изразходва минимум усилия.

В допълнение към удобството, добрата фидерна пръчка е в състояние да даде на риболовеца неописуемо тактилно усещане, тъй като тя има висока чувствителност и предава най-малките движения на рибата към ръката по време на игра. Правилният избор на фидер въдица зависи от това доколко риболовецът е наясно в какви условия ще лови. За течения и дълбоки води ще ви трябват по-мощни пръчки, а за малки езерца и плитки води ще ви трябват напълно различни въдици.

Вижте още:

Препоръчани продукти