• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin MAGMA M3 Method feeder / 3 части 400cm/215g

Наличност:
В наличност
Модел:
101000298
Производител:
DELPHIN
Цена
176.00лв.
с ДДС 176.00лв.
на 12 вноски по 17.32 лв.

Описание

Гамата Delphin MAGMA М3, предлагана в цвят бордо, е третият наследник на най-успешната серия фидер въдици на Delphin. Опитахме се да запазим всички функции, които правят тези въдици едни от най-продаваните, но добавихме и нещо съвсем ново, за да повишим още повече нивото на качество, надеждност и наслада от риболова. Това е основната идея, която стои зад развитието на технологията Delphin 2Power.

Тази технология се състои от два подсегмента, PowerWrap и PowerJoin. И двата сегмента бяха приложени към всеки от моделите от серията MAGMA М3. Ще забележите технологията PowerWrap още при първия си контакт с пръчката. Те представлява допълнителна обвивка от въглеродни влакна по цялата дължина на пръчката, което допринася за значително увеличаване на здравината и устойчивостта, когато въдицата се претовари. На практика това означава значително увеличаване на живота на въдицата и помага да се намалят щетите от употреба по пръчката.

Вторичният аспект на тази въглеродна обвивка е атрактивният вид на структурираната пръчка в комбинация с EVA каучукова дръжка FullShrink, която създава повърхност перфектно устойчива на плъзгане. Освен това е много по-топла при студено време, в сравнение с предишното поколение на серията Etna със сплит дръжка.

PowerJoin не е толкова впечатляващ детайл, колкото обвивката, но има важна роля в поддържането на пръчката. Включва малък метален пръстен в края на всяко съединение, което значително намалява щетите и разпадането по пръчката.

Въпреки всички усилия да направим пръчка по-твърда, работихме и върху това да я направим по-тънка и сега можем уверено да кажем, че пръчките на ETNA са най-тънките в своя клас. Пръчките запазват своите отлични възможности за хвърляне и игра с рибата, в съчетание с параболично действие.

Пръчките са оборудвани с висококачествени и леки SiC водачи, за да се гарантира гладкото водене на кордата. Те са перфектни в разпределението на силата по цялата дължина на пръчката и плавно насочват кордата по време на хвърляне или при борба с рибата.

Дръжката, изработена от корк, която е приятна на допир, е следвана от профилирана кафява EVA пяна, която замества корка в най-откритите места. Дръжката е завършена с елегантна алуминиева капачка в края. Тази дръжка ляга идеално в ръката ви и прави използването на въдицата по-удобно. Въдиците са снабдени с пет вида резервни върхове с различна твърдост.

Технически параметри:

 • Модел Method feeder 400см / 215гр
 • Брой части: 3
 • Диаметърът на бланката над дръжката: 13,61 мм
 • Брой водачи: 13
 • Транспортна дължина: 140см
 • Тегло: 316гр
 • Дръжка: Корк и EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до средата на макародържача): 52см

Delphin MAGMA M3 Method feeder е лека и здрава фидер въдица, която е също една от най-тънките в своя клас. Серията е разработена на база патентованата технология Delphin 2Power, включваща 2 уникални детайла - PowerWrap и PowerJoin. Пръчката е съставена от 3 части и оборудвана с 13 броя водачи, а дръжката ѝ е изработена от EVA пяна и корк.

Какво представлява фидер въдицата?

Сред огромното разнообразие от методи за любителски риболов има един, който се счита за най-универсален и подходящ за повечето води и видове риби. Това е риболовът с фидер. Той придоби особена популярност в средата на миналия век в Европа. Предвид неговата роля в риболова, името му се превежда от английски "feeder" като хранилка.

Самата фидер въдица е прост, но завладяващ инструмент. Основната разлика при нея се състои в това, че в непосредствена близост до захранената кука има хранилка със стръв. Хранилката едновременно играе ролята на тежест, която държи всички такъми на дъното, на мястото, където се предполага, че е плячката. За успешно замятане, навременно закачане и последваща битка, опитните фидерни риболовци използват специална фидерна пръчка.

Защо е важно да изберете добра фидерна пръчка?

Изборът на фидер прът трябва да се направи, като се вземат предвид някои от характеристиките, присъщи на бланките за риболов с този метод. От първия поглед върху фидерните пръчки на опитни риболовци веднага можете да забележите, че те са оборудвани с голям брой пръстени за голяма пропускателна способност.

В зависимост от дължината на бланката, броят им понякога достига двадесет парчета. Това се дължи на спецификата на този вид риболов, тъй като фидерните въдици изпитват сериозни натоварвания както при замятане на доста тежко оборудване, така и при игра, често с големи трофеи. Пръстените ви позволяват да разпределите равномерно тези натоварвания по цялата дължина на пръчката.

Delphin MAGMA M3 Method feeder е с отлична способност за хвърляне и игра с рибата, в съчетание с параболичното си действие. Оборудвана е с висококачествени и леки SiC водачи, за да се гарантира гладкото водене на влакното.

Вижте още:

Препоръчани продукти