• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin Murena - 270 cm / 100g

Наличност:
Наличен
Модел:
110385270
Производител:
DELPHIN
Цена
98.00лв.
с ДДС 98.00лв.

Описание

По-силна, по-динамична и по-бърза, това са думите, които могат да опишат тази изключително тънка пръчка в нейната категория, перфектна за риболов на хищници като бяла риба, щука или сом. Много здрава бланка с дръжка покрита с пяна и завършваща с корк за максимално удобство.

Пръчката впечатлява с непринудения си дизайн, слоевете карбон, които нито могат да бъдат видени, нито усетени, с комбинацията от черно и златно, цветовете на хищната риба, на която въдицата е кръстена. Ако търсите устойчива пръчка, на която можете да разчитате и никога няма да ви предаде в борбата с хищниците, то това е въдицата MURENA, която от нищо не се страхува. 

Технически параметри:

 • Модел – 270 см / 100 гр
 • Брой части – 2
 • Диаметър на бланката над дръжката – 11,8 мм
 • Брой на водачи – 9
 • Дължина при транспортиране –139 см
 • Тегло – 230 гр
 • Дръжка – EVA пяна + корк
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до макародържача) – 48 см

Основни изисквания към въдицата за сом

Сомът е един от най-желаните хищници сред спинингистите. За да го уловят, те влагат пари и старание в набавянето на качествено оборудване. Изключително тънката въдица Delphin Murena е идеална както за начинаещи, така и за опитни любители на речния риболов. Леката и супер тънката бланка не бива да ви заблуждава. Тази пръчка е подсилена с няколко слоя карбон.

Малките представители на този вид риба могат лесно да издържат на спининг въдици, предназначени за улов на щука или бяла риба, но не всяка бланка и макара могат да се справят с голям трофеен екземпляр. Когато преследвате трофей, трябва да знаете, че в оборудването няма дребни и маловажни елементи.

Важни са не само характеристиките на спининговия прът, но и тези на макарата, влакното, куките, примамките, крепежните елементи и т.н. Всеки слаб елемент на такъма може потенциално да доведе до загуба на голям сом в процеса на повеждане.

Дължина и тест на въдицата

Всеки рибар знае, че сомът обитава най-дълбоките места на реките и рядко напуска своите ями. Това означава, че пръчката за улов на сом от брега трябва не само да има солиден предел на здравината, но и да може да хвърли стръвта на правилното място. В същото време подходящи басейни и ями, в зависимост от размера на реката, могат да бъдат разположени на голямо разстояние от брега.

Поради тази причина, спинингът трябва да е дълъг. 2,7 - 3-метрова бланка може да е най-подходящото решение. Тестът зависи от очаквания размер на трофея. За малки екземпляри бланка около 40-60 грама е доста подходяща, докато трофеи с тегло десетки килограми може да изискват въдици с кастинг до 300 g.

Въдица Delphin Murena - 270 cm / 100g отговаря на основните изисквания за риболов на сомове и други сладководни хищници. Тя също така има ергономична дръжка покрита с пяна и завършваща с корк за максимално удобство. Състои се от 2 части, а в сгънато състояние дължината ѝ е само 139см.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти