• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin Murena - 300cm/100g

Наличност:
В наличност
Модел:
110385300
Производител:
DELPHIN
Цена
102.00лв.
с ДДС 102.00лв.
на 12 вноски по 10.04 лв.

Описание

По-силна, по-динамична и по-бърза, това са думите, които могат да опишат тази изключително тънка пръчка в нейната категория, перфектна за риболов на хищници като бяла риба, щука или сом. Много здрава бланка с дръжка покрита с пяна и завършваща с корк за максимално удобство.

Пръчката впечатлява с непринудения си дизайн, слоевете карбон, които нито могат да бъдат видени, нито усетени, с комбинацията от черно и златно, цветовете на хищната риба, на която въдицата е кръстена. Ако търсите устойчива пръчка, на която можете да разчитате и никога няма да ви предаде в борбата с хищниците, то това е въдицата MURENA, която от нищо не се страхува. 

Технически параметри: 

 • Модел  – 300 см / 100 гр
 • Брой части – 2
 • Диаметър на бланката над дръжката – 11,8 мм
 • Брой на водачи – 10
 • Дължина при транспортиране –155 см
 • Тегло – 265 гр
 • Дръжка – EVA пяна + корк
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до макародържача) – 51 см

Ако не ви устройства 270 сантиметровият вариант, то Delphin Murena - 300cm ще отговори на най-високите ви изисквания за дължина на замятане при риболов на големи сомове. Изработена от висококачествени материали и подсилена с карбонови нишки, бланката ще може безпроблемно да се справи с повеждането и изваждането на внушителни трофеи. Тестът и на този модел е 100гр.

Какво отличава въдицата за сом от останалите спининги?

В риболова съществува правило, което гласи, че за всеки вид риба си има специален такъм. Имайки предвид навиците, размера и силата на сома, изборът на оборудването за неговото улавяне трябва още повече да отговаря на това твърдение. Покупката на нискокачествен продукт ще ви сблъска с огромно разочарование, когато започнете да се борите с този хищник.

Изборът на какъвто и да е вид въдица трябва винаги да започва с определяне на мястото и условията на риболов, вида на стръвта и приблизителния размер на трофея. За да определите мястото на риболов, трябва да знаете къде да търсите сом в даден период и конкретен водоем. Битува мнение, че намирането на правилното място за улов на този хищник е вече половината от успеха, втората половина е откриването на правилния спининг за сом.

След определяне на мястото и условията на риболов, както и вида на примамките, в съответствие с тези параметри ще можете да изберете спининг въдица за улов на сом, с необходимите качествени характеристики. Тези характеристики включват:

 • Конструкция на пръчката;
 • Дължина;
 • Тест.

Редно е да вмъкнем и уговорката за качеството на потенциалния продукт. Качествените въдици като MURENA на словашката марка Делфин, са изработени от карбон и композитни материали. Карбоновите спининги са най-леките, балансирани и чувствителни, но и малко по-скъпи. Композитните пръчки са по-евтини и малко по-тежки, но все пак доста здрави и чувствителни.

Въдица Delphin Murena покрива златната среда – добро качество на разумна цена. Състои се от две части и е оборудвана с 10 броя водачи. Дръжката е покрита с комбинация от пяна и корк, което ви гарантира комфорт и сигурност при продължително ловене.

Вижте още:

Препоръчани продукти