• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin NEXIS CARP / 2 части - 300cm/3.00lbs

Наличност:
Очаква доставка
Модел:
121212065
Производител:
DELPHIN
Цена
104.00лв.
с ДДС 104.00лв.
на 12 вноски по 10.24 лв.

Описание

Няма да сгрешите с NEXIS. Тази въдица за шаран с бланка от опушени нюанси на войнишко зелено, черни и позлатени детайли ще ви привлече веднага. Външният й вид е подчертан не с традиционният, масивен метален макародържач, а от нов с двойно подсигуряващо захващане и конструкция, които няма да ви предадат дори и когато са максимално претоварени, а комфортът е осигурен чрез EVA пяната, с която е покрита.

NEXIS е покрита с карбон 24Т от високо качество и има напълно параболично движение, осигурява успешно хвърляне надалеч, както и приятно улавяне на рибата. Двуколенните водачи SiC са изключително издръжливи. Дръжката завършва с допълнителен конусовиден накрайник от EVA пяна, който да осигури здрав захват на ръката.

Технически параметри:

 • Модел – 300 см / 3.00lbs
 • Брой части – 2
 • Диаметър на бланката над дръжката – 12,8 мм
 • Размер на начален водач - 40мм
 • Брой на водачи – 6
 • Дължина при транспортиране – 164 см
 • Тегло – 310 гр
 • Дръжка – EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до макародържача)– 59 см

Delphin NEXIS е една от най-добрите шаранджийски въдици, включени в нашия каталог, и в челото на класациите сред всички въдици, предлагани на родния пазар. Тя ще ви спечели със значителната си дължина от цели 3 метра, както и с масивния си макародържачи, който е с двойно подсигуряващо захващане за максимална стабилност. Привлекателна визия, бланка от 24Т карбон и двуколенни SiC водачи – всичко това на разумна цена.

Дължината – ключова характеристика на шаранската пръчка

Дължината на въдицата за шаран се избира главно спрямо това, кое е най-удобно за риболовеца. След използване на пръчки с различна дължина, всеки бързо ще разбере кое работи най-добре конкретно за него. Повечето въдици за шаран се предлагат с дължина от 12 до 13 фута. Основното предимство на по-дългата пръчка е, че хвърля по-далеч.

Разстоянието на замятане може да бъде важен фактор при риболов от брега, особено когато повечето места за риболов на шаран са големи водни басейни. Ако имате по-голяма площ за риболов, по-дългата въдица определено ще увеличи шансовете ви за улов на риба. Освен че по-дългите пръчки замятат по-далеч, те също са по-точни при замятане и помагат при борбата с рибата около препятствия като клони и плевели.

По-дългата въдица ще позволи на риболовеца да приложи по-голямо странично напрежение върху рибите, като ги насочва по-лесно от засада и ги изморява по-бързо в процес на играта. Въпреки че по-голямата част от шаранските въдици са по-дълги, все още има специализирани по-къси въдици за определени ситуации.

При дебнене на шаран пръчка от 8 до 10 фута е удобна за ситуации на близко разстояние. По-малко вероятно е да се закачи за дървета или храсталаци, докато по-дългата пръчка не е необходима поради по-късите дистанции на замятане в по-малки водоеми . Друга характеристика, която трябва да вземете предвид относно дължината на пръчката, е дължината ѝ в сгънато състояние. DELPHIN NEXIS CARP е дълга само 164см, когато се сгъне.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти