• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin SYMBOL CAT / 2 части 310cm/500g

Наличност:
Очаква доставка
Модел:
160911531
Цена
126.00лв.
с ДДС 126.00лв.
на 12 вноски по 12.40 лв.

Описание

Базов модел на въдица за сом на наистина разумна цена - това е SYMBOL CAT с акция от до 500 гр., който лесно ще се справи с борбата както с големи, така и с малки сомове. Има три различни размера от които да избирате, в зависимост от предпочитания от вас стил на риболов.

Въдиците могат да се използват и за морски риболов, когато сте на улов за треска или тропически риби, които са известни с борбения си характер. Въдицата не принадлежи изцяло към категорията на твърди карбони, но тя наистина се справя добре и може да поеме скоковете на рибата. Здрав, 24Т карбон в лъскав черен цвят, оборудвана със здрави SiC водачи. Частите са подсигурени чрез усилен карбон.

От двете страни на леглото за макарата има малка дръжка от EVA пяна, благодарение на която захватът е много удобен и помага при борбата с рибата. Дръжката е цяла, неразделена и е изработена от черна EVA пяна. Масивното легло за макара DPS е подходящо за големи макари за сомове. SYMBOL CAT е доказателство, че една добра въдица за сомове не е нужно да струва цяло състояние. 

Технически параметри:

 • Модел: 310см / 500гр
 • Брой части: 2
 • Брой водачи: 12
 • Диаметърът на бланката над дръжката: 17 мм
 • Тегло: 520гр
 • Транспортна дължина: 164см
 • Дръжка: EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до средата на макародържача): 58см

Delphin SYMBOL CAT – 310см е перфектната въдица за сом. Дължината ѝ е 310см, съставена от 2 части с правилно разположени по дължината 12 броя SiC водачи. Наред с карбоновата бланка, свързващите детайли са също подсилени с карбон. Заслужава си да инвестирате в тази достъпна пръчка, подходяща също за морски риболов.

Особености на въдиците от две части

Най-богатата гама въдици за сом са съставени от две части. По качество и мощност тези бланки не отстъпват на целите пръчки, докато цените им са доста по-ниски. Характерно е, че въдиците от 2 части са представени в голямо разнообразие от модели и материали. Те предлагат завидна лекота на транспортиране и са по-малко взискателни при използване.

Въдици от класата на Delphin SYMBOL могат да се намерят в богат асортимент и специфични характеристики, съобразно различните условия на риболов. По отношение на мощността и надеждността на този вид спининги, те не отстъпват на еднокомпонентните. Когато купувате въдица за риболов на сом, можете спокойно да изберете евтина спининг пръчка от две части.

Тест на въдицата за сом

Често риболовците търсят спинингова пръчка за улов на сомове с тест над 800 грама, като се аргументират , че отиват на места, където се намират трофейни риби и пръчка с по-малък тест може да не издържи. Поради това рибарите често пренебрегват спининговите въдици, предназначени специално за вертикален риболов на сом, каквато е Delphin SYMBOL.

Замятането на такива пръчки рядко надвишава 300 грама, а дизайнът им е обмислен до най-малкия детайл и е много надежден. Оборудвани са с качествени снадки. А замятане в диапазона от 100-300 грама е напълно достатъчно при нормални условия, за да се използват обичайните сомаджийски примамки.

Кастингът или тестът на въдицата е стойност, показваща теглото на стръвта, с която спининговият прът ще се справи, без да губи чувствителност. Ако това тегло е надвишено, тогава пръчката започва да се „проваля“. В такива случаи няма да можете да контролирате движенията на стръвта и ще бъде трудно да разберете какво се случва с нея, включително при захапване на хитър хищник. Delphin SYMBOL CAT е с тест 500гр.

Вижте още:

Препоръчани продукти