• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin LEEDER FDR 6T

Наличност:
В наличност
Модел:
101001223
Производител:
DELPHIN
Цена
78.00лв.
с ДДС 78.00лв.

Описание

Здрава и силова макара с байт рънър система на много достъпна цена, която визуално много се харесва особено на любителите на фидер риболова. Благодарение на отличителната комбинация от тъмночервен и черен цвят, тя перфектно съвпада с аксесоарите на Delphin, предназначени за фидер риболов. Въпреки това, макарата също има своите приложения за риболов на шаран и при риболов на други видове риба, използващи техниката за дънен риболов.

Основата на макарата е тяло, изработено от изключително здрава и закалена ABS пластмаса, която издържа на силно износване. Нейното плавно и безпроблемно използване се осигурява от балансиран ротор и система от 5+1 сачмени лагери.Металната дръжка е снабдена с масивен накрайник, покрит с гума, който перфектно пасва между пръстите и прави навиването много лесно.

Освен това може да се монтира от лявата и дясната страна. Байт рънър системата се използва със специално оформен винт, който прави възможни дори и най-фините настройки, система ценена много от феновете на фидер риболова. Металната шпула е проектирана в конусовидна форма, която подобрява свойствата на макарата при хвърляне и развиване на линията и предотвартява всякакво усукване.

Освен това има и два метални клипса, които позволяват линията да бъде маркирана на определени разстояния, за да направи всяко от вашите хвърляния много прецизно. Delphin Leeder FDR е оборудван с така нареченото карбонов аванс, използващ карбонови шайби, което позволява да се приложи голямо количество сила. 

Технически параметри:

  • Модел: Delphin Leeder FDR 6T
  • Капацитет на шпулата mm/m: 0,18/540, 0,22/365, 0,26/255
  • Предавателно число: 5,5: 1
  • Брой лагери: 5+1
  • Тегло: 480g

Каква трябва да бъде макарата за фидер риболов?

Байтрънър макарата Delphin LEEDER FDR 6T е един отличен избор за почитателите на фидер риболова. Каква всъщност трябва да е една такава макара? На първо място макарата за риболов с фидер не може да бъде малка. Размерът ѝ не бива да е по-малък от 3000 според класификацията на Shimano.

Освен това макара с такъв размер ще е необходима при риболов на реки със средно течение и на водоеми със спокойна вода. На големи реки, където се използват фидери с тегло 80 грама или повече, ще е необходима „месомелачка“ от 4000 или повече. Размерът на макарата обикновено се маркира от производителя върху тялото на макарата или нейната шпула, както и върху опаковката.

Тъй като в света няма ясна класификация, класификацията на Shimano обикновено се използва като стандарт сред риболовците. Трябва да се има предвид обаче, че колкото по-голям е механизмът, толкова по-висока е цената за неговото производство. Понякога някои производители умишлено надценяват размера на своите продукти, така че китайска намотка от 4000 може да съответства на 2500 от утвърден бранд като Делфин.

Предавателното число – важна характеристика

Предавателното число е индикатор, определящ колко оборота ще извърши роторът по време на едно завъртане на дръжката. Високоскоростните макари се използват при риболов с мач въдица и при някои видове спининг риболов, където трябва бързо да се намотае леко оборудване. Скоростта им е добра, но високоскоростните макари са по-нежни и се повреждат по-бързо при навиване на тежки съоръжения. Също така, изтеглянето на тежка хранилка с тях не е много удобно.

Въпреки че фидер макарата е предназначена за теглене на тежки хранилки, нейната фрикционна спирачка трябва да бъде фино регулирана, особено при малки натоварвания. В това отношение Delphin LEEDER FDR 6T е безупречна. Байт рънър системата се използва със специално оформен винт, който прави възможни дори и най-фините настройки. Шпулата е метална, което я прави здрава и устойчива.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти