Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Размер / Дължина
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Макари с преден аванс

Макара Delphin CORZAR 8T 6+1
Макара Delphin CORZAR 8T 6+1

Очаква доставка

Макара Delphin IXTREK 2000
Макара Delphin IXTREK 2000

Очаква доставка

Макара Delphin IXTREK 3000
Макара Delphin IXTREK 3000

Очаква доставка

Макара Delphin IXTREK 4000
Макара Delphin IXTREK 4000

Очаква доставка

Макара Delphin MAMUT 10000
Макара Delphin MAMUT 10000

Очаква доставка

Макара Delphin MANTRA - 12000
Макара Delphin MANTRA - 12000

Очаква доставка

Макара Delphin MonoDRAG 2T
Макара Delphin MonoDRAG 2T

Очаква доставка

Макара Delphin MonoDRAG 3T
Макара Delphin MonoDRAG 3T

Очаква доставка

За всички наши клиенти, които си търсят качествена макара с преден аванс на достъпна цена, този раздел ще предложи страхотни възможности. Тук са представени едни от най-добрите устройства на словашката марка Delphin. Всяка серия впечатлява както с визия, така и с отлични технически характеристики, набор от функции и здравина.

Предимства на макарите с преден аванс

Спининг макарите се делят по множество показатели, но основният параметър, по който се отличават, е именно авансът. "Аванс" се нарича тази част от механичната конструкция на макарата, която позволява на закачената риба сама да си изтегля влакно, при усилие над определеното предварително и без желанието на риболовеца.

При повеждане на едри риби това предпазва влакното от скъсване, а пръта - от счупване при резки натоварвания. Добрият "аванс" е много важна част от конструкцията на макарата и до голяма степен определя нейната цена. Кое ще изберете зависи изцяло от личните предпочитания, трябва да е ясно, че макарите от въпросния вид имат някои допълнителни плюсове.

"Преден" или "заден" аванс означава къде е разположен органът за регулиране, тоест, при какво усилие макарата автоматично започва да отпуска влакно. За риболовеца е въпрос само на удобство, а технически те се реализират по различен начин и се смята, че макарите с преден аванс имат по-здрава конструкция.

Конструкция и технически особености

Спининг макарите с преден аванс са познати още като „безинерционни”. Приети са за универсални, но представляват сложен механизъм. Особеното при тях е фиксираната шпула, която служи за съхранение на влакното. По време на риболов, шпулата остава неподвижна. Шпулите за този тип макари са предимно метални или полимерни. Механизмът се връща с помощта на дръжката, заставяйки ротора да се върти.

Скобата на шпулата е закрепена към ротора. В процес на замятане дръжката се измества и влакното започва да се изтегля от неподвижната шпула. Върху скобата е монтирана направляваща ролка, която насочва движението на влакното и му помага да се вмести правилно в шпулата по време на намотаване.

При избора на макари с преден аванс трябва да се вземат предвид следните параметри:

Чувствителност. Контролът на процеса на улавяне на риба при спининг риболова в голяма степен се извършва от макара. Следователно, тя трябва да бъде "чувствителна" към всякакви нюанси. В същото време основната роля принадлежи на самата въдица.

Скорост на пренавиване. Спинингът не изисква високи скорости, защото не е необходимо постоянно да пренареждате стръвта. Макарите за поплавъчни въдици трябва да имат висока скорост на навиване, тъй като се изисква незабавно навиване на влакното по време на празни ухапвания и пренавиване на примамката.

Мощност, сцепление. Колкото по-високо е нивото на тяга на макарата, толкова по-висока ще бъде нейната "чувствителност". Това е много важно в спининга, тъй като ви позволява точно и плавно да насочвате тежката стръв. За въдиците с плувка тази характеристика не е толкова важна, тъй като техният монтаж е по-лек. Изключение прави риболовът с тежки плувки.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ