• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin AGON 40S

Наличност:
В наличност
Модел:
286042040
Производител:
DELPHIN
Цена
78.00лв.
с ДДС 78.00лв.

Описание

Специалист за фидерен риболов! Тази приятна макара има набор от много добре балансирани характеристики и е изключително лесна за хващане. Тя е особено ценена от рибари, използващи фидерна техника. Приятна и безпроблемна употреба, без никакви неприятности, идеален капацитет на влакното, благодарение на плитката шпула, и оптимално предавателно число от 5,1:1 са основните характеристики, на които се базира макарата AGON.

Тя се доставя с основна плитка метална шпула и с резервна пластмасова шпула. Ако е необходимо, предлагаме като опция допълнителни метални шпули. Аванса на макарата е оборудвана с карбонови шайби, което я прави още по-ефективна и устойчива на екстремни атмосферни влияния. Ръкохватката също е метална и има изключително удобна дръжка, която можете да използвате в продължение на часове.

Макарата се доставя с допълнителен винт за дръжката, в случай, че загубите оригиналния. Предният аванс, който е много чувствителен и лесен за регулиране, е допълнителен бонус. Макарите AGON се предлагат в множество пленителни цветове, комбиниращи елегантно черно, скромно червено и метални сребърни нюанси. Тази макара ще ви даде множество предимства на средна цена.

Технически параметри:

 • Модел: Delphin AGON 40
 • Капацитет mm / m: 0.18 / 290, 0.20 / 230, 0.22 / 160
 • Предавателно число: 5.1: 1
 • Лагери: 5 + 1
 • Тегло: 320гр

Малко фидер макари, предлагани на родния пазар, могат да си съперничат с елегантността и здравината на Delphin AGON 40S. Това е устройство, разработено специално за фидерния метод на риболов, което личи по наличието на плитката метална шпула и оптимално предавателно число от 5,1:1. Моделът се доставя в комплект с резервна пластмасова шпула и допълнителен винт за дръжката.

Специфики на макарата за Feeder риболов

Една добра фидер макара, каквато безспорно е Agon, се нуждае от изключителна навиваща мощ, за да може да се справи с тежките хранилки. Качествените зъбни колела и ротори осигуряват добра оксилация за плоското влакно, положено напречно на шпулата, за да помогне при замятане.

Също така клипсът за монофилни линии е задължителен, защото той ще предпази влакното от скъсване при рязък удар на рибата. Също толкова важно е и присъствието на качествен механизъм за развиване на линията, който да предотвратява нейното усукване при изтегляне, след далечно хвърляне на захранката.

Към тези характеристики можете да добавите здраво тяло на макарата в комбинация със система за бързо изтегляне или свободна шпула, която можете да настроите да освобождава влакното плавно и лесно, тъй като ухапванията почти сигурно ще бъдат агресивни. Ако се чудите каква макара за фидер да изберете за начинаещ, то на първо място трябва да разберете, че на пазара има опции с фиксирана шпула.

Особеност на това устройство е, че при замятане, и окабеляване шпулата няма да се върне. Тя е неподвижна и силата на инерцията не е в състояние да ѝ повлияе, както и разстоянието на замятане. Поради тази причина намотката не се върти. За основни елементи на намотката се считат:

 • Дръжка;
 • Тяло;
 • Шпула;
 • Водач на линията със скоба и барабан;
 • Спирачен регулатор и съединител;
 • Обратен спирачен регулатор;
 • Заключване на шпулата.

Що се отнася до регулатора на спирачката, той може да се намира в предната или задната част на макарата. За риболов с фидер местоположението няма да има значение. Можете да използвате макари за фидер, доказали се в практиката. Delphin AGON 40S е определено една от тях.

Вижте още:

Препоръчани продукти