• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin MODECO Carp - size.60

Наличност:
В наличност
Модел:
276001161
Производител:
DELPHIN
Цена
76.00лв.
с ДДС 76.00лв.

Описание

MODECO е атрактивна модерна макара, изработена въз основа на надеждна и тествана техническа база. Благодарение на вътрешния механизъм с идеални пропорции, тази макара е изключително дълготрайна и е с много добро представяне. Графитното тяло е много солидно и не се приплъзва или усуква, дори когато е претоварено.

Металната ръкохватка и нейната ергономична част ще ви паснат идеално. Металната шпула е с достатъчна дълбочина и има достатъчно пространство дори и за по-голям обем навиване . Благодарение на перфектно балансирания ротор, нейната работа е изключително плавна. 

Технически параметри:

  • Модел: Delphin MODECO Carp 60
  • Капацитет на шпулата mm / m: 0.24 / 470, 0.30 / 300, 0.35 / 220
  • Предавателно число: 5.5: 1
  • Брой лагери: 4 + 1
  • Тегло: 470g

Особености на шаранджийската макара

Шаранджийската макара Delphin MODECO Carp - size.60 притежава характеристиките на своите аналози от същия клас. Макар и с индивидуални особености, каквито са металната ръкохватка с ергономичен дизайн и графитеното тяло на макарата, моделът следва класическите особености на конструкцията. 

Основната разлика между специализирана макара за шаран и конвенционалната "месомелачка" е наличието на система baitrunner. Тази система има два фрикциона: единият е основният (захранващ) фрикцион, който се регулира за прекъсване на линията, а вторият е допълнителен, помагащ за свободния ход на шпулата.

Можете да включите втория фрикцион веднага щом пръчката е монтирана на стойката. Изключва се автоматично, след като направите половин оборот с ръкохватката. Възможно ли е да се осъществи шаранджийски риболов без системата байтрънър – просто всеки път след замятане се отхлабва силовият фрикцион в очакване на покълването?

Първо, това е неудобно и второ, много хора са научили от собствения си горчив опит, че принудителното плаване зад въдиците им в най-добрия случай завършва със загуба на рибата, а в най-лошия - със счупване на оборудването. Системата "bytrunner" ви позволява да превключите макарата от режим на свободен ход на влакното в режим на повеждане на рибата с едно движение, докато вашият силов механизъм вече е настроен към необходимото натоварване.

Delphin MODECO Carp, размер 60 е оборудван с метална шпула, чиято дълбочина ви позволява да използвате плетени и монофилни влакна в достатъчен обем. Моделът е с капацитет на шпулата в милиметри: / m: 0.24 / 470, 0.30 / 300, 0.35 / 220. Шпулът в макарата е особено небходим при риболов във водоеми със силно течение. Така е по-удобно замятането, когато спирането се извършва ръчно.

Риболовът на големи хищни риби на дъно или с фигурни примамки се извършва с инерционна макара, изработена от устойчив материал и с голям барабан. Модел Модеко е с графитено тяло, което не се приплъзва или усуква, дори когато е претоварено.

Вижте още:

Препоръчани продукти