• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin AMBER 8000

Наличност:
В наличност
Модел:
286036800
Производител:
DELPHIN
Цена
100.00лв.
с ДДС 100.00лв.
на 12 вноски по 9.84 лв.

Описание

Ако търсите наистина устойчива байтрънър макара, която е с добър външен вид, и на добра цена, току що я намерихте! Макарата AMBER е изградена върху тествана техническа основа, която, благодарение на нейния вътрешен механизъм, предлага дълготрайност и идеално представяне.

Здраво тяло, изработено от закалена ABS пластмаса няма да се завърти или усуква, дори и при тежки  натоварвания. Металната дръжка позволява идеално разположение на влакното. Дръжката е ергономична и гумирана и може да се използва както с лява, така и с дясна ръка. AMBER е наистина универсална макара и благодарение на трите си размера, (6000, 7000 и 8000), тя ще стане любимата ви макара при много риболовни техники.

Скобата е изработена от здрав материал, което гарантира нейната дълготрайност. Затягането на аванса се извършва чрез оформен винт, който е регулиран изключително прецизно, което ще бъде оценено от любителите на тази система. Червено-сивият дизайн на AMBER, заедно с детайлите от черен цвят, ще изглежда страхотно на всяка въдица.

Металната шпула е достатъчно дълбока и предоставя пространство дори и за по-дебело влакно. Ходът на макарата и много плавен и тих и тя е с изключително добре балансиран ротор. 

Технически параметри:

  • Модел: Delphin AMBER 8000
  • Капацитет на макарата mm / m: 0,26 / 890, 0,28 / 760, 0,30 / 660, 0,32 / 580, 0,35 / 490, 0,40 / 370
  • Предавателно число: 5.1: 1
  • Брой лагери: 6 + 1
  • Тегло: 713гр

Макарата на Delphin Amber 8000, както и останалите модели от серията, принадлежи към байтрънър макарите. Големи шарани не се ловят лесно, затова рибарите се стараят да използват всички налични методи, с които биха могли да си помогнат. Именно при шаранджийскиия риболов възниква нуждата да се използва байтрънър, а за начинаещите в риболова, това е напълно непонятен термин.

Особености на байтрънър макарите

Байтрънърът е начин за повишаване на ефективността на риболова, състоящ се в използване на макара с допълнителен механизъм. Макарата е важен елемент от оборудването за шаран, а байтранърът върху нея не е просто каприз. Този механизъм дава възможност да ловите при максимален комфорт и в същото време да не се притеснявате за безопасността на останалите елементи на платформата.

Въпросното устройство представлява допълнителна спирачна система, която е необходима при риболов на големи риби. Всяка безинерционна макара е оборудвана с предна спирачка, наречена аванс. С негова помощ можете да затегнете и отпуснете хода на бобината. Това е необходимо, така че когато рибата е закачена или подесечена, въдицата да не се счупи по време на ухапването, а оставена без надзор, да не се влачи във водата от големи шарани.

Двойната система ви позволява да настроите уреда толкова гъвкаво, че дори начинаещ може да се справи с играта на риби с тегло над 10 кг. Байтрънър е лостът, разположен в основата на макарата. Можете да го включитете, като го натиснете с пръст, без да оставяте въдицата.

При кълване, влакното се отделя свободно от шпула на макарата. Благодарение на този допълнителен механизъм линията може да се разхлаби незабавно. Единствен недостатък на механизма е, че той ще направи макарата по-тежка, и същевременно ще я оскъпи. И все пак, сред мощните шаранджийски пръти винаги има какво да се избере, така че да се сглоби едно добро оборудване.

Теглото на DELPHIN Amber 8000 е 713гр. Можем да ви предложим модела и в по-компактен размер.

Вижте още: