• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin EXYL 80 X body

Наличност:
Очаква доставка
Модел:
286035075
Производител:
DELPHIN
Цена
155.00лв.
с ДДС 155.00лв.
на 12 вноски по 15.26 лв.

Описание

EXYL е макара на абсолютно различно ниво! Просто трябва да я хванете, за да разберете, че имате тежка и масивна макара на разположение, която ще ви придружи при най-смелите ви приключения. Тази макара ще ви служи добре в най-трудните моменти при улова на шаран. Вътрешният винтов механизъм,  разположен в солидно, композитно тяло, гарантира дълъг живот и точна и безпроблемна употреба.

Използването на доказал се механизъм е гаранция, че EXYL е здрава и надеждна макара. Плавната работа на макарата се осигурява от общо 7 лагера. Роторът е оборудван с четки, което не позволява на влакното да се приплъзне под шпулата. Самата шпула е монтирана върху дебела ос, а авансовия механизъм Quick Drag гарантира, че нито един звук няма да бъде изпуснат.

Благодарение на тази кнобка, можете незабавно да оберете аванса, само с половин оборот. Освен кнобката за регулиране Quick Drag, комплектът съдържа и кнобка за регулиране Slow Drag. В задната част на тялото се намира голям анти-реверсен лост, който е изключително удобен за работа. Металната дръжка може да се използва както с лява, така и с дясна ръка.

Белегът за екслузивност се предоставя от дървената ръкохватка в изтънчени тъмни тонове. Тези нюанси доминират цялата макара. Комбинацията на матирано черно и матиран титаниев металик правят този модел идеален спътник за любителите на изтънчените цветове. Черешката на тортата е възможността за комбиниране на шпулите.

Макарата EXYL, която е с размер на тялото от 70, може да се използва с всички шпули, обозначени с “Y”, предлагани от нас. От друга страна, по-големият модел (размер на тялото 80), е съвместим с всички шпули, маркирани с “X”. Благодарение на това, процесът за избор на шпули е много семпъл и интуитивен.

Технически параметри:

 • Модел: Delphin EXYL 80 X 
 • Капацитет  mm / m: 0,28 / 760, 0,30 / 660, 0,32 / 580
 • Предавателно число: 4.3: 1
 • Лагери: 6 + 1
 • Тегло: 699гр

Съвместими шпули:

 • Модел: Delphin 70 X тяло
 • Капацитет  mm / m: 0,28 / 660, 0,30 / 580, 0,32 / 510
 • Модел: Delphin 75 X тяло
 • Капацитет mm / m: 0,28 / 570, 0,30 / 500, 0,32 / 430
 • Модел: Delphin 80 X тяло
 • Капацитет  mm / m: 0,28 / 760, 0,30 / 660, 0,32 / 580

След като вече сте се снабдили с добра шаранджийска въдица, е време да помислите и за подходяща макара, с която да я оборудвате. Ние препоръчваме Delphin EXYL 80. Това е тежък и масивен модел, който ще се справи отлично в дори най-сложните ситуации. Благодарение на вградените в корпуса 7 лагера, движението на макарата е плавно и стабилно. Луксозната визия на модела е просто допълнителен плюс, който със сигурност ще ви изкуши.

Какво трябва да вземете предвид при избора на макара за шаран?

Има два вида макари, предназначени за риболов на шаран - Big Pit и Freespool. Важно е да изберете модела, който ще допълва вашата пръчка, ако искате да постигнете баланс и да се чувствате винаги подготвени за моментната ситуация. Delphin EXYL 80 Х body, отговаря изцяло на тези условия.

Макарата Freespool (наричана още baitrunner) има лост, който можете да задействате (аванс), което позволява на шарана свободно да хване влакното. Той може да се регулира, за да увеличи или намали съпротивлението, което е идеално за настройка на свободен ход или когато има нужда да заключите всичко плътно, ако ловите близо до плевели или хлъзгави зони.

От друга страна, може да се окаже, че перфектната макара за шарани конкретно за вас е тип Big Pit. Тези макари са мощни и позволяват на риболовеца да хвърля на дълги разстояния с относителна лекота. При навиване скоростта на извличане е по-бърза. Така че, ако играете с рибата далеч от брега или се борите сред плевели, въртящата сила на голямата кастинг макара може да бъде полезна за улов на шаран.

Всяка макара е обозначена с число, което показва колко влакно поема шпула ѝ. Някои модели предлагат различни размери, например макарата EXYL, която е с размер на тялото от 70, може да се използва с всички шпули, обозначени с “Y”. Средният капацитет на линията за стандартен baitrunner е около 200-250 метра, докато макарата Big Pit ще поеме двойно повече.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти