• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin CARBOLITE 25 8+1

Наличност:
В наличност
Модел:
286040250
Производител:
DELPHIN
Цена
198.00лв.
с ДДС 198.00лв.
на 12 вноски по 19.49 лв.

Описание

CARBOLITE току що заслужи мястото си като нашия най-добър модел! Най-вече по отношение на тегло и ексклузивните материали, използвани при нейното създаване. Моделът с размер 2500 е с невероятното тегло от 210 гр., което е с 16% по-малко в сравнение с макарите с подобен размер. Макарата е лека като перце и в комбинация с лека пръчка, можете да прекарате цял ден в риболов и изобщо да не се изморите.

Може дори да забравите, че държите риболовно оборудване в ръцете си. Изцяло карбоновото тяло съдържа прецизен механизъм с идеалното предавателно съотношение 5,1:1. 8+1 лагерите гарантират плавна употреба. Нашата специално проектирана лека алуминиева шпула е изключително плитка и специалните отвори също допринасят за понижение на теглото. Шпулата има ръб за замятане, което прави всяко замятане удобно и точно.

Металната дръжка също е е лека и е прикрепена към макарата чрез вътрешен винт, което прави връзката между тялото и дръжката много здрави и надеждно. Ръкохватката на дръжката и идеално твърда и е изработена от удобна и мека EVA пяна. Шпулата за влакно е със златен завършек. Въпреки, че това е само малък детайл, той идеално допълва цялостния дизайн в черно и златно на тази уникална макара и ние с право се гордеем с нея.

CARBOLITE е проектирана за всички с вкус към макарите, за хора, който се наслаждават на луксозни и леки материали, тъй като те прекарват цялото си свободно време до водата. С цялото си сърце препоръчваме използването на тази макара с нашите пръти за спининг от висок клас от серията UnitY. 

Технически параметри:

 • Модел: Delphin CARBOLITE 25
 • Капацитет на линията S (плитка) mm / m: 0,16 / 170, 0,18 / 130, 0,20 / 100
 • Предавателно число: 5.1: 1
 • Лагери: 8 + 1
 • Тегло: 210гр
 • Капацитет на линията 25 D (дълбока): 0,16 / 200, 0,18 / 160, 0,20 / 130

Безупречна макара за мач и спининг

Delphin CARBOLITE 25 8+1 е от макарите, на които е трудно да намерим недостатък. Тя е изключително лека, благодарение на изцяло карбоновото ѝ тяло. Идеална за спининг риболов, благодарение на специалния ръб за замятане в структурата на шпулата. Това е макара, на която всеки детайл е изпипан перфектно, включително чисто визуалните елементи. Насладата от използването ѝ е гарантирана.

Днес под мач макара се има предвид безинерционен модел, предназначен за английска въдица с плувка (мач). Факт е, че макарите, предназначени специално за плувки, могат да се преброят на пръсти и се оказва, че по-голямата част от тях отдавна са спрени от производство. Много по-често имаме работа със спинингови или универсални макари, повече или по-малко успешно адаптирани за мач такъми (т.е. с малки шпули за тънко влакно, голямо предавателно отношение и т.н.).

Ситуацията обаче се промени с появата и разпространението в Европа на устройствата от въглеродни влакна, каквато е Delphin CARBOLITE. Тежките макари изведнъж започнаха рязко да се разминават с видимо по-леките пръчки. В средата на 80-те години на миналия век дванадесетфутовата въдица за плувка вече тежеше по-малко от 200 грама, а тежката макара с тяло и ротор, изработени от дебелостенна алуминиева отливка, изглеждаше анахронично.

Очевидно имаше нужда от нещо по-леко. Трябва да се предположи, че за някои плувки никой от производителите на макари не би опитал нещо специално, но за щастие точно същата ситуация се разви при спининга, където пръчките постепенно станаха леки като перце, а впоследствие се появиха макари от въглеродни влакна.

CARBOLITE 25 8+1 е макара за лека въдица с плувка, използвана от риболовеца в нормални условия, тоест за собствено удоволствие, а не на състезания, където оборудването е със съвсем други параметри. Една модерна въдица за мач от 12 до 13 фута тежи, грубо казано, някъде между 160 и 200 грама. На такъв инструмент никой не би искал да види макара, по-тежка от 200 g. Нашият фаворит тежи едва 160гр.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти