• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Проходна плувка №1 / 4гр

Наличност:
В наличност
Модел:
3005
Производител:
РИБАРЧЕТО
Цена
1.60лв.
с ДДС 1.60лв.

Описание

Един незаменим спътник за вашия риболовен излет. Тялото на плувката е направено от полиуретонова пяна, което я прави много по-устойчива на нараняване, а дори това да се случи, тя не абсорбира вода. В зависимост от размера на антената може да поставите и светеща ампула. Този модел е подходящ както за реки, така и за езера.

Изборът на проходна плувка №1 с носимост 4гр е разумно решение, независимо дали планирате да ловите в отворен или затворен водоем. Фактът, че плувката е проходна показва, че влакното преминава през тялото ѝ. По този начин при рязко засичане то не наранява тялото ѝ, както при други стационарни плувки, тоест не изважда металното ушенце. Цветът я прави видима дори в облачно и мъгливо време.

Приложение на плувките в риболова – защо е важно да изберете правилния модел?

Приспособлението, наречено плувка, е предназначено да сигнализира на рибаря, когато рибата се опитва да извади стръвта от куката. На пръв поглед нейната задача е много проста, но всъщност това не е точно така. Съществуват твърде много видове плувки с различни форми и цветове и не всички имат подходящи характеристики, което прави невъзможно използването им при определени условия.

Интересно е устройството на плувката. Почти винаги то включва 3 части: тяло, антена (сигнално устройство) и кил. Основата на всеки поплавък е тяло, изработено от лек материал, което гарантира неговата плаваемост. Материалът би могъл да бъде PE пяна или друг материал, по-лек от водата. За да може плувката да стои изправена и да е постоянно в това положение, тя е снабдена с кил, който е направен от по-тежки материали, които потъват във вода.

Антената играе ролята на аларма за ухапване и е възможно да бъде направена от всякакъв материал. Основното изискване към антената е да се вижда на известно разстояние. По правило тя е боядисана в ярки цветове. В случая с нашата проходна плувка №1, на самата антена може да се постави светеща ампула за по-добра видимост нощем и в гъста мъгла.

За закрепване на поплавъка към главната линия, върху него може да има поточни пръстени. Плувките могат да бъдат прикрепени в една или две точки, в зависимост от вида и тяхното предназначение. Конкретният продукт е стационарен/ проходен, което позволява влакното да се прокара през неговото тяло.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти