• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Кука Delphin THORN Shanker 11x #4

Наличност:
В наличност
Модел:
101001445
Производител:
DELPHIN
Цена
8.00лв.
с ДДС 8.00лв.

Описание

Delphin THORN е първокласна линия шаранджийски куки с най-високо качество. Благодарение на съвременните технологии, които са използвани в производството, тези куки са синоним на безкомпромисна здравина и максимална острота. Куките от серията THORN са с титаниева повърхностна обработка, придавайки им тази матово сива повърхност, която също е идеално гладка за лесното проникване в устата на шарана. TitanX се грижи и за подсилването и издръжливостта на цялата кука.

С помощта на приложената технология Ultrapoint 4.8 беше възможно да се създаде по-дълъг връх, който осигурява изключителна острота. Куките Delphin THORN са опаковани в практична кутия, в която острието им винаги ще бъде добре защитено. Освен това кутията има държач с капса за окачване в магазини, която може лесно да се отстрани, като се отчупи без използване на каквито и да е инструменти, благодарение на това кутията заема значително по-малко място във вашето оборудване след закупуване.

Благодарение на формата си, THORN Shanker е типичен представител на куките от категорията с дълго извито рамо. Можете да сте сигурни, че загубата на риба ще бъде близка до нула. Тя е идеална за риболов с потопяеми примамки, но може да се използва и с изскачащи такива.

Технически параметри:

  • аксиално права кука

Защо качеството на куката е толкова важно?

Изтъквайки превъзходните качества на куките Delphin THORN Shanker, ние не целим просто да ви убедим да закупите конкретния продукт, а да обърнете специално внимание на техническите характеристики, когато купувате такъв важен детайл. Куката трябва да бъде обект на особено внимание. Загубата на голям трофей обикновено се дължи именно на кукичката – лошото ѝ качество, недостатъчната ѝ острота или несъответствието на размера с уловената риба.

Куките THORN Shanker се отличават с дългото си извито рамо. Да се увличате по използването на куки с голям размер обаче, надявайки се, че те са по-здрави и няма да ви подведат, означава да се обречете на провал. Размерът на куката следва да се избира според вида на монтажа и хранителните навици на рибата, която ще ловите.

Желателно е да тествате закупената кука, преди да я монтирате на въдицата, за да си спестите неприятни изненади. Макар куките от конкретната серия да са подсилени с TitanX покритие, няма нищо лошо да тествате и тяхната здравина. Как да го направите?

Жилото се закачва върху неподвижен дървен предмет и върху пръстена на куката се прилага определена сила по дължината на рамото. Напълно достатъчно е, ако силата надвишава масата на рибата, която смятате да ловите, един и половина до два пъти.

За какво да внимавате?

Нещото, което оказва много негативен ефект върху кълването на рибите (особено тези с добре развито обоняние: шаран, каракуда, лин) са следите от ръжда. С течение на времето те се появяват доста често - по-често на тъмни куки. Поради ръждата, рибата усеща присъствието на метал и обикновено отказва да хване стръв, окачена на такава кука.

Има и друга важна подробност, която трябва да знаете: Куката с късо рамо по време на закачване има повече екстензорна, отколкото пробиваща сила, което увеличава вероятността рибата да се откачи от нея. Въпреки това не трябва да се използват само куки с дълги рамене, а да се избират спрямо моментните условия на риболов.

Видео

Препоръчани продукти