• Монофилно влакно Delphin KYOTO blue
  • ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Монофилно влакно Delphin KYOTO blue

Наличност:
Очаква доставка
Модел:
101000144
Производител:
FIN
Цена
5.90лв.
с ДДС 5.90лв.

Описание

Kyoto е сред влакната на Delphin от най-висок клас, които се произвеждат в Япония. Благодарение на изключителната си устойчивост на триене и нулевото разтягане, това влакно е благословия за всички, които ловят риба в най-трудните терени, когато трябва да реагирате незабавно, дори и при най-лекото дръпване.

Това влакно е изключително подходящо за изключително лек спининг и фидер риболов. Качествата на по-тънките диаметри са подходящи за създаването на мухарски монтажи. KYOTO е просто изключително влакно, което може да се използва с повечето риболовни техники, които изискват нулева разтегливост на влакното, което ви улеснява при реакцията дори и на най-нежните дръпвания.

Kyoto се базира на ядро със средна твърдост с твърда и гладка повърхност. Комбинацията на тези два атрибута го прави идеалното влакно, ако желаете монофиламент с нулева разтягане, с отлична здравина на възлите. 

Монофилните влакна навлизат все по-масово в съвременния риболов, предлагайки по-висока якост и устойчивост на абразия. Синтетичния произход на монофилната корда означава, че производствените разходи са значително по-ниски. Следователно е възможно да се постигне оптимално съотношение между качество и цена. При KYOTO blue на Delphin тези характеристики са налице.

Какво трябва да бъде риболовното влакно?

Качественото риболовно влакно трябва да има еднаква дебелина по цялата дължина и кръгло сечение. По повърхността му в никакъв случай не бива да има мехурчета или тъмни точки. Цветът се избира спрямо сезона, вида на рибата, която ще се лови, както и вида на водоема. Най-важните параметри като дебелина, максимално натоварване и дължина на влакното са показани върху самата ролка.

Когато купуват монофилни влакна за риболов, рибарите се интересуват преди всичко: риба с какво тегло може да издържи конкретния продукт? По-дебелите влакна имат по-голям предел на скъсване, но по правило те са груби и често плашат рибата.

За улов на средно големи риби е достатъчно да имате корда с дебелина от 0,10-0,15 мм. Ако възнамерявате да хванете голям екземпляр, трябва да изберете дебелина от 0,25-0,3 мм. Delphin KYOTO blue се предлага в широк диапазон от дебелини – от 0,117 до 0,286мм.

Плюсове и недостатъци на монофилното влакно

Синтетичните влакна имат и своите недостатъци. На първо място възлите понижават здравината им с 20-25%, ето защо куката трябва да е вързана правилно. Ако се е образувал произволен възел, той трябва да се развърже с карфица.Второ, синтетичната корда е хигроскопична, следователно, ако се намокри след дълъг престой във водата, тя може да изсъхне върху макарата.

Освен това влакното не трябва да бъде изложено на слънчева светлина за дълго време. Всеки риболовец следва да е наясно, че влакното, както и останалите такъми, трябва да бъдат с най-високо качество. Именно високото качество и ниска цена са основните достойнства на KYOTO blue. То се отличава също с изключителната си устойчивост на триене и нулевото разтягане.

Видео

Препоръчани продукти