• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Резервна мрежа за кеп DELPHIN TERNA SOFT - 100x100cm/6x6mm

Наличност:
В наличност
Модел:
946006066
Производител:
DELPHIN
Цена
17.00лв.
с ДДС 17.00лв.

Описание

Изключително меката плетена мрежа, предназначена за шаранджийски кеп с размери 100x100см, е чудесен риболовен аксесоар.

Опитните рибари знаят чудесно, че на лов за щука или друга опърничава риба, никога не се тръгва без резервна мрежа за кеп. Задължително е да се снабдите с такъв допълнителен аксесоар, защото дори най-качествените кепове, търпят поражения. Времето не е приятел на фините мрежи, изплетени от найлонови влакна, а неправилната поддръжка допринася за още по-бързата амортизация на фината тъкан.

Особености на конструкцията на кепа

Кепът е може би едно от най-простите приспособления в риболовното оборудване, но всъщност конструкцията му е доста интелигентно проектирана. Рамката е основният компонент, като тя се изработва от различни материали – метал, пластмаса и дори дърво. Нейната лекота е важен фактор, на който повечето рибари базират избора си на кеп.

Като вид на рамката съществуват два вида кепове – сгъваеми и несгъващи се. Вторият вид е доста по-тромав и неудобен за пренасяне, особено ако често ви се налага да преминавате през храсти и трънаци, за да стигнете до брега на водоема. Сгъваемата рамка от друга страна е с по-ниска степен на натоварване и неподходяща за лов на тлъсти шарани. Тя е обаче по-удобна за пренасяне и много по-лека.

Мрежата е изключително важен детайл на кепа, и от нейния избор зависи колко дълго ще служи, колко удобна ще бъде при изваждане на улова и каква поддръжка ще изисква. Мрежите за кепове се изработват от различни материали и имат различна големина на отвора (окото на мрежата).

Например мрежите с отвор 35мм създават риск от пропадане на малките тежести с кукички, а изваждането им е доста сложно. Нашият резервен аксесоар е с големина на окото 6 х 6мм. Кеповете, изработени от плетени найлонови влакна са по-удобни по време на използване и при поддръжка.

Например мрежите от плат се почистват по-трудно от слузта на рибата, миришат и съхнат по-дълго. В същото време резервната мрежа за кеп DELPHIN TERNA SOFT - 100x100cm/6x6mm е нежна към улова и дава максимално голямата свобода на движение на кепа под вода, без да създава повишено съпротивление при отвеждането му до рибата.

Вижте още: