• Карабинка C-01/10 бр
  • ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Карабинка C-01/10 бр

Наличност:
В наличност
Модел:
969C01000
Производител:
DELPHIN
Цена
2.60лв.
с ДДС 2.60лв.

Описание

Аксесоар нужен при всеки риболовен излет. Серия подходящи размери карабинки на добра цена и качество.

Имате възможност да се снабдите с висококачествена карабинка за спининг от серията С-01 на Delphin. Предлагаме опаковки от 10 броя в множество размери на ниска цена. Този дребен детайл взема дейно участие в риболовните монтажи, позволявайки ви бърза смяна на монтажа в най-напрегнатия момент.

Приложение на карабинките в риболова

Рибарската карабинка е елемент, предназначен да улесни риболовния процес. Някои монтажи биха били безполезни без това мъничко свързващо звено. Ето защо изборът на карабинката, нейното качество и правилното ѝ закрепяне със сигурност ще се отрази на количеството уловена риба и защитата на всички аксесоари, участващи в монтажа.

Като вид на конструкцията карабините биват изработвани под формата на пластина и телени. Тези, направени от пластина имат един основен плюс – ниската цена. Недостатъкът им е, че не са подходящи за риболов с малки примамки, тъй като размерът на пластината е идентичен с размера на лопатката на воблера, което няма да позволи на стръвта да разкрие своите игрови способности във водата . Такива карабинки се използват на спининг монтажи при джигинг с големи примамки.

Телените карабинки, наричани от много рибари „американки”, имат разнообразни форми, поради което са много по-търсени сред рибарите. Единственият им недостатък е по-високата цена. За разлика от пластинните закопчалки, телените имат надежден дизайн, което позволява да се използват дори при риболов с най-деликатните примамки.

Правила за избор на карабинка:

Карабинката трябва да съответства на вида на такъма (спининг или фидер, където изборът се основава на размера на карабинера). Тя също така трябва да съответства на метода на улов на рибата. Например, ако ловите с малки примамки, тогава карабинка не трябва да се използва, но ако използвате големи примамки при риболов с тежък джиг, то обезателно обърнете внимание на дебелината, качеството и размера на детайла.

Дебелината на телта е показател за качеството на самата закопчалка - колкото по-дебела е, толкова по-надежден е продуктът. Въпреки това, когато купувате такава силна карабинка, не трябва да забравяте, че теглото ѝ няма да бъде малко, затова тя трябва да бъде избрана в съответствие с използваното оборудване. Например, при риболов с малки примамки, голям модел ще бъде неподходящ, тъй като ще се отрази негативно на играта на примамката.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти