Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Ръкавици за риболов

Ръцете на рибаря са постоянно изложени на неблагоприятното въздействие на вода, слънце, вятър, измръзване, което се отразява на състоянието на кожата и подвижността на ставите. Възможни са непредсказуеми ситуации, които завършват с досадни наранявания. Необходими са мерки за безопасност, за да бъде риболовът забавен. От този раздел можете да се снабдите с отлични ръкавици за риболов на марката DELPHIN.

Защо са ви нужни?

Ръкавиците са надеждна защита срещу измръзване и нараняване на пръстите и дланите. За тяхното производство се използват висококачествени материали и най-добрите съвременни технологии. Моделът Deplhin CAMP е изработен от мек и топъл полар с допълнително гумено покритие против хлъзгане на въдицата.

Основните функции на специално произведените рибарски ръкавици включват:

 • Защита срещу измръзване. През студения сезон те топлят ръцете и ги предпазват от хипотермия;
 • Изпълняват ролята на полезен помощник на рибаря. Благодарение на нехлъзгавата им повърхност, те помагат да се държи здраво хлъзгавата риба;
 • Пазят от наранявания, причинени от зъбите и перките на рибата. Предотвратяват също появата на мазоли при интензивното триене на кожата в ръкохватката на пръта.

Ръкавицата е важна част от риболовната екипировка, която поддържа оптимална телесна температура в сурови климатични условия. В каталога ни ще намерите универсален модел със свалящо се покритие за пръстите. Когато има нужда да боравите с риболовните принадлежности, можете просто да обърнете горната част, която ще залепне за велкро лепенката и вече нищо няма да ви пречи прецизно да си служите с пръстите.

Кое ги отличава от обикновените модели?

Този тип специализирано облекло трябва не само да затопля, но и да позволява на ползвателя да извършва определени манипулации с ръцете и пръстите си. От него се очаква също да не пропуска влага и да бъде сигурна бариера между кожата и външната среда при минусови температури.

Качествените риболовни ръкавици се различават преди всичко по материалите, от които са изработени. Тъканите, създадени с помощта на съвременни технологии, покриват всички важни показатели. Поларът и неопренът са основните материали, използвани в производството на защита за ръцете на рибарите.

Меките поларени модели са идеалният избор за есенно и пролетно време. Те са удобни и практични, особено опциите със скъсени пръсти. През зимата поларът ви топли, дори след като временно сте свалили ръкавиците. Наличието на разкопчаващи се пръсти дава възможност да се смени приставка на такелажа или да се откачи рибата от куката.

Най-популярни си остават неопреновите ръкавици за спининг риболов. Техните отличителни характеристики включват: удобство, лекота, водоустойчивост, топлина и приятен облик. Системата от велкро лепенки и каишки не пречи на движенията. При комбинираните модели основната част е направена от полар, а участъците, влизащи в контакт с водата – от неопрен.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ