Филтър
  • Цена
    лв. - лв.
  • Милиметри
    0
    0
    0
    0
    0
  • Грамаж
    0
    0
  • Наличност
    0
    0
    0
    0
    0
    0

Бавно разтворими пелети

В този раздел е представена чудесната ни селекция от твърди, бавно разтворими пелети. Това са продукти, доказали своята ефективност в различни условия на риболов. Успехът им се дължи на богатата формула, включваща множество натурални компоненти. Пелетите от серията Match Pro на Delphin са с различен диаметър и аромати, представени в удобна за използване опаковка.

Свойства и приложение на пелетите

Пелетите са вид риболовни храни, изработени в цилиндрична форма. Могат да се използват като захранка с цел привличане на риба в даден риболовен участък, а също и като стръв, окачена на куката. При попадането си във водата гранулата започва да се разтваря, освобождавайки хранителни и ароматни вещества, които стимулират апетита на рибата.

Съществуват много видове риболовни пелети, разделени по няколко показателя. Един от тях е размерът на гранулата. По този показател пелетите биват:

  • С диаметър до 1 мм - използват се за захранка на малки рибки. Съставът им е богат на микроелементи и различни хранителни вещества. Подходящи са за добавяне към PVA торбички или като заместител на пастончино;
  • Размери от 1 до 6 мм - използват се само за обогатяване на състава на топчета захранка или за пълнене на PVA торбички;
  • Средни, с размер до 14 мм - успешно могат да се подават на куката или да се използват за точково хранене с прашка;
  • Големи, с диаметър от 14 до 27 мм - дават добър шанс за улавяне на голям трофей, когато се използват като стръв. Най-известният представител на този размер са халибут пелети, които са много ефективни при риболов в топла вода;
  • Мега пелети, по-големи от 28 мм, не се различават по състав от по-малките гранули и се използват за улов на големи риби - шаран или сом.

Суровините, използвани за направата на пелети са същите, които се използват за производството на бойли. За производството се използват два метода: екструзия и студено пресоване. Първият метод представлява обработка на суровините при високо налягане и висока температура. При студеното пресоване леко влажната смес се подлага на обработка с високо налягане, докато всички съставки се свържат помежду си и гранулата е доста твърда.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ