Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Милиметри
  0
  0
  0
  0
  0
 • Акция / Грамаж от
  0
 • Грамаж
  0
  0
  0
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Пелети за риболов

Почитателите на готовите захранки могат да се насладят на големи риболовни успехи с миксовете ни от специални пелети за риболов на словашката марка DELPHIN. Серията Match Pro е представена в цялото възможно разнообразие от размери и вкусове. Вкусовете в тази група продукти отговарят на предпочитанията на различните видове риби. Предлагаме ги в удобна опаковка от 700гр и на много изгодна цена.

Защо да им дадете шанс?

Има повече от една причина да включите в риболовния си арсенал пелети за шаран. Те играят важна роля в качеството на стръв и храна, въпреки че някои рибари погрешно ги смятат за допълнение към хранителния микс. В действителност, използването им като основен компонент на захранката ви дава реално предимство. Шараните ги обожават, защото са създадени да бъдат тяхна основна храна при изкуствено отглеждане.

Шаранът си набавя изключително важни хранителни вещества от пелетата. След кратък престой във водата, гранулитете омекват и стават лесни за храносмилане. Използвани като насипен фураж, те присъстват не само в оградените рибарници, но и в много естествени водоеми, особено езера.

Всеки опитен риболовец знае прекрасно, че най-добрата стръв е тази, с която целевата риба се храни постоянно. Съответно на дневен ред въззниква въпросът кои са най-добрите пелети за шаран? Обикновено този вид рибен фураж се предлага във вид на компресирани цилиндрични гранули с различна големина, която е посочена на опаковката на всеки продукт.

В състава на гранулите влизат: рибно брашно, смлени зърнени култури, всевъзможни биодобавки, полезни хранителни вещества и аминокиселини. Бивайки естествена храна за конкретния вид риба, те не я алармират и не изострят вродената ѝ предпазливост. Поради тази причина рибарите обичат да ловят с пелети за метод фидер, например, използвайки ги като основен компонент на стръвта или самостоятелно.

Какво представлява риболовната гранула?

В каталога на нашия онлайн магазин са представени всевъзможни вариации на тази храна – от специални микро пелети за метод фидер до гранули, които ви позволяват да ловите не само шарани, но и бял амур, сом и естера, в абсолютно всякакви условия. Между различните видове има значителни разлики, обхващащи:

 • Размер. Производителите предлагат разнообразие от размери – от миниатюрни двумилиметрови за платика и други дребни риби до голяма гранула с размери 20 – 22мм за трофейни екземпляри;
 • Съдържание на мазнини. На пазара ще срещнете в различни вариации на този продукт по отношение на количеството мазнини. Евтините продукти са нискомаслени и се използват главно за хранене, докато качествените са наситени с полезни мазнини и аминокиселини. В много от комерсиалните водоеми маслено-плодовите шаранджийски гранули, както и месните за пъстърва, се считат за най-добрата стръв както през лятото, така и през зимата;
 • Твърдост. Пелетите могат да бъдат твърди, които се добавят в захранката сухи или предварително навлажнени, а също и меки. Меките са готови за директна употреба.

Вкусовите и ароматни характеристики на пелетата са необятно поле за експерименти. Сладки и плодови, рибни и месни, с аромат на подправки и зърнени храни – днес можете да намерите абсолютно всички вкусове, предпочитани от различните видове риба. Вкусът и ароматът на пелетата имат различна ефективност при определени условия на риболов.

Как да закачите пелета на кукичката?

Ако досега не сте използвали пелети за риболов на шаран, ще ви бъде трудно да си представите малкото цилиндърче, което се чупи от най-малкото въздействие не само в ролята на захранка, но и като част от монтажа на куката. В същото време съществуват множество начини за окачване на пелета върху кукичка.

Един от класическите методи е с косъм. При него се използват специални пелети за стръв, които имат отвор в средата. Може да се използва само един специфичен вкус, или комбинация от няколко вкуса, в зависимост от предпочитанията на рибата. Вързаната на косъм гранула се фиксира чрез специален стопер, който я задържа към монтажа.

Използването на компактна гумена лента е друг способ за окачване на пелети за риба, използван широко в риболова на шаран и амур в платените водоеми. При него няколко броя от пелетите се фиксират с помощта на специален гумен пръстен, който впоследствие се закачва на куката. Този метод на фиксиране е много здрав и ще издържи, докато рибата започне да кълве.

Въпреки високата си ефективност, качествените пелети за захранка не са никак скъпи. За разлика от протеиновите топчета, тях не можете да си ги направите у дома, така че единствената възможност е да си ги закупите. Не се отказвайте от този вид захранка, защото с нея ефективността на риболова се повишава многократно.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ