Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Discount
  0
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Бустери и дипове

Голяма част от шаранджиите имат в арсенала си някакъв вид атрактант. Той се явява помощно средство, което довежда целевата риба в близост до мястото на ловене и я стимулира да захапе заложената на въдицата стръв. Ароматите и атрактантите на марката DELPHIN се предлагат в магазина ни в удобна течна формула, в безброй вариации от вкусове и на много изгодни цени.

Какво представляват атракторите?

Преди да закупите някакъв вид атрактант за риболов, е добре да познавате свойствата и състава на тази група риболовни продукти. В следващите редове ще ви запознаем накратко с приложението на различните формули, защото в световен мащаб се произвеждат огромен брой привличащи рибата аромати. Разлика има и в опаковката на продуктите – от аерозоли и механични спрейове до пластмасови, метални и стъклени шишенца.

На първо място е необходимо да обясним приложението на атрактанта. Според много хора той служи единствено за привличане на рибите към определен участък на водоема, но истината е, че с негова помощ е възможно също да се маскират неблагоприятните миризми и вкуса на стръвта. Замислете се - преди да хвърлите примамката или захранката, ръцете ви са я докосвали. Рибата усеща това.

За много риболовци е неизвестно, че предлагайки захранка на конкретен вид риба, те в действителност ѝ поднасят неприятни за нея аромати, например на слънцезащитен лосион, на репелент против насекоми, на бензин, цигари и най-неприятната от всички миризми – естествената човешка миризма. С няколко капки от подходящите атрактанти, няма да хабите захранката и да чакате напразно рибата да започне да кълве.

Проучвания показват, че някои риби могат да изплюят мигновено стръвта, ако усетят неприятен вкус и мирис, а така шансовете ви за улов са сведени до минимум. Атрактантите са в състояние да задържат трофея за 5, 10 и дори 30 секунди, позволявайки ви да реагирате своевременно на ухапвания и ритания.

Различните видове риби имат своите анатомични особености. Някои имат много фино и изострено обоняние, докато при други то липсва напълно. Заради първият вид магазини като нашия предлагат ароматизатори с атрактивни за целевата риба мирис и вкус. С добавянето на качествен атрактор за хищници, можете да привлечете сом или шаран към своята стръв, и то преди да видите рибата или тя да разбере за наличието на стръвта ви.

Атрактантите съдържат в структурата си два основни компонента – концентрат и разтворител. Разтворителят има две действия. Той гарантира пълното разтваряне на всички компоненти на аромата. Допълнителната му функция е на консервант. Типичните разтворители са: алкохол, глицерол, масла или производни на някой от тези продукти. Те осигуряват високо качество на атрактанта.

Сред най-ефективните методи за доставка на атрактори за риболов е използването на PVA продукти, които се разтварят при потапяне във вода.  Добавяйки в торбата със стръв желания аромат и пускайки я във водата, тя се разгражда, създавайки ароматен облак на голям периметър от мястото на потапяне.

В заключение, важно е да знаете какъв аромат да използвате на определено място, за да не губите време в безуспешни експерименти. В каталога ни ще намерите идеалния атрактант за костур, сом, шаран и всякакви други хищници. Ароматите са представени в невероятно изобилие – ванилия, шоколад, сладка царевица, червеи, наденица, портокал, манго, коноп и какво ли още не. Всички продукти са течна формула, представени във флакони с обем 250мл.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ