Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Глини и добавки за стръв

Много шаранджии използват глина за захранка, така че именно те ще бъдат доволни да открият раздела, в който се предлагат специални добавки за риболовна стръв на словашката марка Delphin. Освен глината, която е представена в множество вариации по отношение на състав и разфасовка, тук ще откриете също лепила и разредители, с чиято помощ ще постигнете перфектната консистенция и спойка на храните.

Каква е ролята на глината в захранката?

Начинаещите риболовци нямат представа защо в сухите смеси за захранки се добавя глина или пръст. Ето защо, предлагайки такъв допълнителен компонент за вашите храни, ние сме длъжни да запознаем новаците с техните свойства и ползите от тяхното използване. Тази информация ще ви помогне да изберете правилния продукт на база неговия вид и хомогенност. И така:

Рибарите, които често ловят в бързи реки, добавят тежки съставки като пръст или специално закупена от специализиран магазин глина за стръв. Това действие е необходимо при лов в бързи води, за да може участъкът да се захрани за достатъчно дълъг период от време. Основната цел е да се увеличи теглото на храните.

Глината позволява да се направи далечно и точно замятане до точката на ловене. При риболов на големи дълбочини задачата по доставяне на стръвта на дъното е изключително сложна, но се решава успешно с нейното утежняване. Глината също така действа чудесно като спойка за червеи и личинки. Дори атрактантите могат да се добавят директно и да се хвърлят.

Глинените смеси са особено подходящи при риболов в реки с бързо течение, където добавянето на пръст е неефективно – водата бързо ще я отмие, заедно с другите полезни вещества. Глината от друга страна е много инертен материал, което ѝ позволява да запази дълго своята форма и да привлича рибата.

Глинените добавки ви спестяват нуждата да изчислявате правилно количеството на сухите смеси или да хабите голямо количество стръв. Накратко, този евтин продукт ви дава възможност да си спестите пари и да увеличите масата на захранката, добавяйки и друго полезно свойство. Тази добавка за стръв абсорбира като гъба допълнителния аромат на атрактанта, освобождавайки го под водата за дълго време.

Това е валидно за почти всяка готова добавка за захранка с добро качество. Готовите смеси позволяват да се прецизира състава на стръвта спрямо специфичните условия на риболов. Добавките пестят време, а също и пари, затова не бива да се отказвате от тях от съображения за икономия. Те повишават ефективността на риболова, без да ви натоварват финансово.

Ние предлагаме изключително изгодни цени за продукти с отлично качество, които са се доказали сред рибарите в цяла Европа.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ