Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Милиметри
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Грамаж
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Захранки

 TOTAL CARP СКОПЕКС MatchPro1kg

Ново

Богат асортимент от захранки за риболов, и то в огромно разнообразие от вкусове и цветове при всяка разновидност. Това очакват да намерят рибарите в един добър риболовен магазин и ние от Рибарчето им го предлагаме. Захранката на словашката марката DELPHIN е с отлично качество и на супер изгодна цена. С всеки от продуктите ни увеличавате шансовете си за успешен и богат улов.

С какво можем да „нахраним” рибата?

Голяма част от рибарите приготвят лично своите захранки, докато други използват готовите продукти, предлагани в специализираните магазини. Невъзможно е да се определи кой от двата варианта е по-удачен и гарантира успех в риболова. Разликата по-скоро се състои в удобството и цената.

Някои предпочитат по-евтините саморъчно приготвени храни, докато други, поради липса на време и познания си купуват захранката. И двата избора са правилни, стига храните да се подбират правилно според вида на рибата, която ще се лови, риболовните методи и сезона. Например лов на шарани се осъществява както с жива стръв (червеи, личинки, насекоми), така и с различни хранителни продукти.

Общото понятие захранки за риба трудно би ви свършило добра работа, потегляйки към някой язовир или река. В този смисъл е редно да изтъкнем, че например щуката и шарана обичат да похапват различни неща. Захранките за шаран могат да се разделят на няколко групи:

 • От животински произход – жива стръв;
 • С растителен произход - различни зърнени култури, а също и брашно - хляб, тесто и др.;
 • Специални храни (пелети, протеинови топчета, дъмбели и др.);
 • Изкуствени примамки.

Неслучайно шаранът бива наричан езерно прасе. Прозвището му се дължи на факта, че диетата му включва истинско разнообразие от хранителни съставки. Шаранът е способен да кълве на всичко, включително на сирене, извара и ягоди. Важното е храната да е вкусна, ароматна и питателна. Това е, което тази сладководна риба цени не само в живата стръв, но и в готовата захранка за шаран.

И все пак, шаранджиите трябва да внимават, когато избират захранките. Въпреки своята всеядност и лакомия, шараните могат да бъдат и доста придирчиви. Не всяка примамка ще ги впечатли и накара да поискат да я опитат. Специалните ни храни са приготвени така, че да бъдат изключително атрактивни. Производителят ги е направил идеални по отношение на аромат, консистенция и начина на движение във водата.

Специални храни, обичани от шарана

Специалната захранка за лов на шарани включва основно протеинови топчета и пелети. И двата вида се срещат в огромно разнообразие от вкусове, големини и технологии на производство. Производителите се съревновават кой ще предложи най-голям избор от готови и полуготови продукти, което е полезно за шаранджиите, търсещи готови ефикасни решения.

Потеинови топчета

Какво представляват всъщност така наречените „бойли”? Те са готови за употреба протеинови „хапки” със сферична форма, диаметърът на които варира от 5 до 30мм. Съставът им е разнообразен и включва основно смлени зърнени култури, консерванти, подобрители на вкуса, брашно, нишесте, декстрин и мн.др.

Този вид захранки за шаран се харесват на целевите риби изключително много. В крайна сметка никоя друга стръв не съдържа толкова вкусни и здравословни компоненти, с каквито топчетата изобилстват. Да не забравяме също, че бойлите привличат шарана и с цветовете си, чиято цел е да привлекат вниманието на лакомия воден обитател.

Шранджийските топчета се делят на няколко разновидности. Спрямо поведението им във водата те биват: потъващи, плаващи и ронливи, докато спрямо техния състав, се делят на рибни, плодови, сладки, пикантни и месни. За да се закачат на въдицата е нужна специална влакнеста приставка. Също така, за този тип захранка за риболов е добре да се използва оборудване за хвърляне на далечни разстояния.

Пелети

За разлика от специалните видове захранка за метод фидер, пелетите са донякъде универсално решение. Те са вид гранулирана храна, риболовът с която е подобен на риболова с бойли. Попадайки във водата, пелетите се разтварят, отделяйки хранителни вещества и аромати, които събуждат апетита на рибата.

Компонентите, влизащи в състава на пелетите са по същество същите, като тези, съдържащи се в бойлите. Формата им е обаче малко по-различна. Те не са малки сферички, а имат цилиндрична форма и малък размер. Поставянето им върху куката става по специален начин. Двата начина на монтиране на пелет са: върху „коса” (шаранджийски монтаж) и върху специална миниатюрна еластична лента.

Защо е по-добре да си купите захранката, вместо да я приготвяте у дома?

Захранката е нещо, което рибарите използват при лов на определена група риби, като видът ѝ зависи от множество фактори. Има специални видове захранка за фидер, както и продукти със сезонно предназначение и такива, а също и такива, според вида на дъното.

Опитните рибари са добре запознати с гастрономическите пристрастия на някои риби и въпреки това нямат гаранция, че рибата ще кълве на въпросния хранителен продукт. Понеже никога не може да се каже със сигурност коя захранка ще сработи най-добре в конкретния ден, риболовците обичат да се застраховат, вземайки по няколко продукта с различно предназначение и състав.

На теория всеки може да си приготви протеинови топчета за захранка, но практиката показва, че не всички рибари имат време за такава подготовка. Топчетата трябва да се приготвят от предния ден или поне някаква тяхна заготовка. Оформянето им може да стане на мястото на лова, макар тази операция да изисква специални условия и оборудване.

Готовата фидер захранка е не само с отличен състав, но и опакована по начин, който позволява да се запазят за дълго вкусовите качества, аромата и консистенцията на хранителните примамки. И ако до преди около десет години захранките се намираха трудно и бяха прекалено скъпи, то днес всеки може да се снабди с тях онлайн и на съвсем достъпна цена.

Онлайн магазинът ни предлага не само огромен асортимент от качествени захранки, но и удобен начин да се снабдите с нужния вид, когато ви е нужен. За целта е необходимо да планирате от рано риболовните си мероприятия, за да направите поръчката си навреме, възползвайки се от удобната навигация на сайта ни.

Разнообразието при тази група риболовни стоки е наистина много голямо. Можете да намерите дори различни видове захранка за шаран на дъно. Цените ни са едни от най-ниските в страната, благодарение на факта, че сме официален вносител на продуктите на словашката марка DELPHIN.

Крайната цена на продукта, който сте поръчали ще зависи в голяма степен и от стойността на доставката. За да бъде покупката ви рентабилна, препоръчваме да купувате по-големи количества.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ