Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Шапки и маски за лице

Шапка Delphin ATOMA Trucker
Шапка Delphin ATOMA Trucker

Очаква доставка

Шапка Delphin RAWER Trucker
Шапка Delphin RAWER Trucker

Очаква доставка

Шапка Delphin with LED
Шапка Delphin with LED

Очаква доставка

Риболовната ви екипировка може да се смята за напълно завършена, едва след като си набавите и съответния вид и брой рибарски шапки. В тази категория на онлайн магазин Рибарчето ще намерите удобна шапка за всеки сезон, както и маска за защита на лицето от студа. Не пренебрегвайте суровите климатични условия до естествените водоеми. Осигурете си топлина и комфорт.

Практичност и удобство – задължителни свойства на шапката

Шапката, с която ще отидете на риболов трябва да е подходяща за съответните метеорологични условия – топла за зимата и с козирка за защита от слънцето през лятото. Задача на шапките е да пазят също от вятър, дъжд и насекоми. Разумно е да инвестирате в качествен модел, изработен от първокласни материали и с дизайн, пригоден за съответния вид активност на открито.

На тази страница на нашия онлайн магазин ще намерите разнообразие от шапки за лов, риболов, туризъм, активен спорт, летни и зимни, демисезонни модели, които се справят отлично с възложените им задачи. Допълнителен техен плюс е привлекателният дизайн, защото да изглеждаш добре дори край реката е въпрос на себеуважение.

Когато си избират шапка за риболов, болшинството рибари вземат предвид текущия сезон, климата и температурите, така че закупеният модел да осигури максимален комфорт през дългите часове на ловене. Шапките, независимо от сезонното им предназначение, трябва да отговарят на определени изисквания:

 • Да не ограничават визуалния обсег и да не възпрепятстват слуха;
 • Да са изработени от дишащ материал и кройката да е максимално удобна;
 • Материята не бива да създава ненужен шум, например скърцане;
 • Да са издържани в камуфлажни или маскировъчни десени.

Отговаряйки на тези изисквания, шапката ще изпълни перфектно своите функции и няма да развали настроението ви, докато чакате мечтания трофей да захапе кукичката. Времето навън няма да ви създава допълнителни трудности, защото риболовът е сам по себе си вълнуващо, но и доста трудоемко занимание.

Зимните шапки за риболов на словашката марка DELPHIN са представени в идеално разнообразие. Разполагаме със семпли класически модели в черен цвят, както и с по-атрактивни варианти. Един добър избор е шапката Delphin FolkSchool в бледо зелен цвят. Дизайнът ѝ залага на лицева част от плетена акрилна прежда и вътрешна от пухкав и приятен на допир полиестер.

Материалите, използвани за производство на шапките и качулките с маска за лицето са от голямо значение за удобството по време на тяхното носене. Също така външният вид и стилът на изделията е различен не само спрямо критериите на сезонността. Производителите вземат предвид също специфичните дейности на открито, за които шапките им са предназначени.

За зимата и междинните сезони, шапките се изработват от различни материали. Ленът, памукът и вълната бяха активно заменени от различни видове синтетични влакна като полиестер и акрил. Те превъзхождат естествените влакна със своята здравина и устойчивост на разтягане и отпускане.

Освен това качествените риболовни шапки от синтетика притежават отлични термогенни свойства. Материите запазват естествената топлина на тялото и осигуряват добра вентилация в същото време. Тяхната паропропускливост ви избавя от изпотяване на главата, което е не само крайно неприятно, но може да бъде и доста опасно в условия на студ, силен вятър и теченията до естествения водоем.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ