Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Stock Status
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Шапки и маски за лице

Шапка Delphin RAWER Trucker
Шапка Delphin RAWER Trucker

Очаква доставка

Риболовната ви екипировка може да се смята за напълно завършена, едва след като си набавите и съответния вид и брой рибарски шапки. В тази категория на онлайн магазин Рибарчето ще намерите удобна шапка за всеки сезон, както и маска за защита на лицето от студа. Не пренебрегвайте суровите климатични условия до естествените водоеми. Осигурете си топлина и комфорт.

Практичност и удобство – задължителни свойства на шапката

Шапката, с която ще отидете на риболов трябва да е подходяща за съответните метеорологични условия – топла за зимата и с козирка за защита от слънцето през лятото. Задача на шапките е да пазят също от вятър, дъжд и насекоми. Разумно е да инвестирате в качествен модел, изработен от първокласни материали и с дизайн, пригоден за съответния вид активност на открито.

На тази страница на нашия онлайн магазин ще намерите разнообразие от шапки за лов, риболов, туризъм, активен спорт, летни и зимни, демисезонни модели, които се справят отлично с възложените им задачи. Допълнителен техен плюс е привлекателният дизайн, защото да изглеждаш добре дори край реката е въпрос на себеуважение.

Когато си избират шапка за риболов, болшинството рибари вземат предвид текущия сезон, климата и температурите, така че закупеният модел да осигури максимален комфорт през дългите часове на ловене. Шапките, независимо от сезонното им предназначение, трябва да отговарят на определени изисквания:

 • Да не ограничават визуалния обсег и да не възпрепятстват слуха;
 • Да са изработени от дишащ материал и кройката да е максимално удобна;
 • Материята не бива да създава ненужен шум, например скърцане;
 • Да са издържани в камуфлажни или маскировъчни десени.

Отговаряйки на тези изисквания, шапката ще изпълни перфектно своите функции и няма да развали настроението ви, докато чакате мечтания трофей да захапе кукичката. Времето навън няма да ви създава допълнителни трудности, защото риболовът е сам по себе си вълнуващо, но и доста трудоемко занимание.

Зимните шапки за риболов на словашката марка DELPHIN са представени в идеално разнообразие. Разполагаме със семпли класически модели в черен цвят, както и с по-атрактивни варианти. Един добър избор е шапката Delphin FolkSchool в бледо зелен цвят. Дизайнът ѝ залага на лицева част от плетена акрилна прежда и вътрешна от пухкав и приятен на допир полиестер.

Материалите, използвани за производство на шапките и качулките с маска за лицето са от голямо значение за удобството по време на тяхното носене. Също така външният вид и стилът на изделията е различен не само спрямо критериите на сезонността. Производителите вземат предвид също специфичните дейности на открито, за които шапките им са предназначени.

За зимата и междинните сезони, шапките се изработват от различни материали. Ленът, памукът и вълната бяха активно заменени от различни видове синтетични влакна като полиестер и акрил. Те превъзхождат естествените влакна със своята здравина и устойчивост на разтягане и отпускане.

Освен това качествените риболовни шапки от синтетика притежават отлични термогенни свойства. Материите запазват естествената топлина на тялото и осигуряват добра вентилация в същото време. Тяхната паропропускливост ви избавя от изпотяване на главата, което е не само крайно неприятно, но може да бъде и доста опасно в условия на студ, силен вятър и теченията до естествения водоем.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ