Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Акция / Грамаж от
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Акция / Грамаж до
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Размер / Дължина
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Размер / Дължина
  0
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Въдици

Болонезе Delphin XENOX 4m
Болонезе Delphin XENOX 4m

Очаква доставка

Болонезе Delphin XENOX 5m
Болонезе Delphin XENOX 5m

Очаква доставка

Болонезе Delphin XENOX 7m
Болонезе Delphin XENOX 7m

Очаква доставка

В търсене на качествена въдица на изгодна цена, обезателно ще попаднете в нашия сайт. Онлайн магазин Рибарчето е мястото, където търсенето ви ще се увенчае с пълен успех, защото предлагаме едни от най-добрите съвременни продукти на доста по-изгодна цена, от тази в други специализирани магазини. Възползвайте се от възможността да откриете модела на мечтите си, без да напускате пределите на уютния си дом.

Какво е нужно да знаете за правилния избор?

Покупката на въдица за риболов не е проста задача. Новаците не бива да се хвърлят сляпо в това приключение. Те задължително трябва да потърсят експертна консултация – в случай че нямате познат с нужните познания, ние ще ви помогнем с полезни съвети и препоръки. На първо време, е желателно да се запознаете с няколко общи насоки в избора.

Въдицата е риболовният инструмент, от който зависи в голяма степен какъв улов ще занесете у дома. Нашата основна цел е да направим риболова за вас възможно най-удобен и продуктивен. В крайна сметка уменията на рибаря нямат особено значение, ако той използва лошо оборудване. Въдиците са оръжията на рибарите, дори когато се използват за спортен риболов.

Закупувайки риболовни въдици от нас, можете да бъдете сигурни в техния оригинален произход, следователно и в своя успех в риболова. Каталогът ни съдържа повече от 150 модела - от бюджетни до по-скъпи серии. Имаме за цел да задоволим търсенето на всеки от новите и редовните ни клиенти.

Добре представена в продуктовата ни гама е словашката марка DELPHIN , станала популярна и предпочитана сред рибарите, заради производството на качествени въдици на достъпни цени. Марката DELPHIN  е член на международната организация EFTTA LINE CHARTER, към която принадлежат едва 40 от най-добрите световни марки.

Основен елемент на въдицата е самата пръчка - тя трябва да бъде здрава, но лека и към избора ѝ да се подхожда с нужната отговорност. Задължително е да се обърне внимание на нейното тегло, здравина и еластичност, както и да се провери дали има възможност за сгъване и разгъване, система за закрепване на намотката, водачи и краен пръстен - лале. Всички водачи трябва да бъдат внимателно запълнени с лепило, а самото лепило да е полирано.

Много рибари предпочитат готови въдици с леки и къси пръчки, тъй като по време на дълго риболовене китката е натоварена с хвърляния, след което ръката боли дълго време, особено в началото на сезона. Ако ловите от лодка, бихте могли да използвате дълга и относително тежка въдица. При ловене от бряг, който е изобилно обрасъл с храсти, дългата пръчка ще попречи на хвърлянето, тъй като влакното може да се заплете в клоните.

Ако планирате да ловите на реки със силни течения, препоръчваме да изберете някоя от телескопичните ни въдици за риболов, поради факта. че те заемат малко място. Можете да вземете въдицата при всяко пътуване сред природата, за да ловите на реки и езера, където се срещат много интересни трофеи. Телескопичната пръчка е лесна за фиксиране.

За подбора на пръта е важна мощта на хвърляне, която се определя от теглото на стръвта. Според законите на инерцията, колкото по-тежка е стръвта, толкова по-далеч лети. Имайте предвид, че не винаги е необходимо да хвърляте тежка стръв. Предпазливата и внимателна риба няма да позволи на рибаря да се доближи, затова ще се наложи да хвърляте леки примамки с тегло до 10 грама.

Следователно една специфична характеристика, каквато е линията на пръта е изключително важна. Линията е скоростта, с която пръчката се огъва обратно в първоначалното си положение. Колкото по-висока е тази скорост, толкова по-рязко можете да направите хвърлянето, използвайки свойствата на инерцията, и толкова по-далеч ще бъде хвърлена леката стръв.

В същото време уловът ще бъде малко по-труден, поради което е нужно да намерите приемливо съотношение между линията и действието на самия прът, тоест - диапазонът от тежестта на примамките, за които е предназначен избраният прът. Редно е също да имате в арсенала си уреди със строго предназначение, например въдици за река и т.н.

За начинаещия рибар, ловенето на плувка е идеален вариант за улов на шаран. В това отношение въдиците тип Болонезе са отдавна признато универсално решение. Ние се гордеем с факта, че сме предлагащ този вид въдици магазин. Те са прости, надеждни, непретенциозни и същевременно изключително ефективни.

Оборудвайки своята Болонезе с безинерционна макара, успешният улов на костур, липан и бяла риба, както и на платика и плотва, във водоемите със средно ниво, е гарантиран. На начинаещите риболовци препоръчваме Болонезе с дължина 5 - 6 метра, средно-бързо действие и примамка тесто от 15 до 20-30 грама. В каталога ни ще откриете невероятно разнообразие от такива въдици на много атрактивни цени.

От значение е и материалът на пръчката – на него също следва да се обърне нужното внимание. Пръчката от графит, т.нар. Carbon, е изключително удобна, лека и стабилна, но много риболовци остават верни на продуктите от фибростъкло и дори бамбук. В каталога ни се срещат модели с различна дължина, подходящи за мъже и жени.

В заключение е добре да обобщим казаното до момента, като наблегнем на важните за добрия избор неща. В продуктовата ни гама ще намерите различно в процентно отношение за различните видове и марки въдици намаление, но цената не бива да бъде отправната точка при подбора. По-важно е да се вземат предвид следните фактори:

 • Да се намери приемливо съотношение между линията и действието на пръчката;
 • Да се избере модел според спецификата на риболовната зона – помислете къде смятате да ловите най-често;
 • Ако сте начинаещ рибар – заложете на гъвкава пръчка Болонезе;
 • След оборудването на въдицата с макара и набавянето на пълната екипировка, е необходимо да упражните техниката си на замятане, за да свикнете с теглото на пръта;

Нашият специализиран риболовен магазин ви дава не само оптимален избор от страхотни продукти на подходяща за всеки купувач финансова стойност, но и огромно удобство при пазаруване. Имате възможност да разгледате внимателно въдиците, да се запознаете с техните специфични характеристики и да обмислите внимателно покупката. В случай на нужда, имаме пълната готовност да се отзовем с полезни съвети и професионално мнение.

Изборът, за който няма да съжалявате

Предлагането на въдици онлайн в родни и международни сайтове става все по-мащабно, с което се повишава и рискът да ви предложат нискокачествено оборудване. Покупката на място от физически търговски обект е невинаги възможно решение, макар да си остава по-добрата опция. Когато нямате възможност да видите на живо продукта, да го докоснете и почувствате теглото му, е редно да се доверите изцяло на продавача, и точно тук идва сложността на задачата.

Без значение дали се интересувате от универсални въдици или търсите по-специфичен модел, важно е да сте добре запознати с параметрите на всяко изделие. Добрият търговец ще ви предложи експертна консултация – и ние правим точно това. Макар да сме се постарали да представим продуктите достатъчно изчерпателно, винаги могат да възникнат допълнителни въпроси. Ние ще им отговорим.

И двата типа рибари – опитните и новаците, са амбицирани да изберат идеалния за целите им продукт още от първия път. Ето защо повечето клиенти търсят допълнително мнението ни, преди да финализират своята поръчка. Продажбата на евтини въдици на цени на едро не е достатъчна. Важно е магазинът да има в наличност вариант за всяка риболовна зона и за всеки вид риба.

Качествената въдица сама по себе си не е достатъчна за риболова, ето защо е важно да изберете магазин за въдици, който предлага всички останали принадлежности и аксесоари, нужни за богат улов. В продуктовия ни каталог са представени различни видове риболовни пособия – макари, влакна, стойки, плувки, примамки и какво ли още не.

Погрижили сме се да изградим сайт с удобни за потребителя дизайн и навигация. Имате възможност да фокусирате прегледа си върху артикулите, отговарящи на вашите изисквания относно тегло, дължина и цена. Подобна бързина на селектиране спрямо характеристиките на изделията не могат да ви осигурят магазините във физическия свят.

Компанията ни е вносител за България на продуктите на словашката марка DELPHIN, така че, хората, търсещи качествени въдици на по-ниска цена няма да останат разочаровани. Продукцията на словашкия бранд е добре позната на родния риболовец и предпочитана от различни поколения рибари.

В колекцията ни са представени популярни серии на марката, предназначени за различни риболовни експедиции. Серията CATKONG е идеална за улов на големи риби на значителна дълбочина, докато ARMADA Cork Black way е чудесен образец на шаранджийските ни пособия. С матирана и напълно параболична карбонова бланка, 3D структура, коркова дръжка и позлатени детайли – тази серия е създадена само за ценители.

Серията XENOX включва наистина хубави въдици за ловене на плувка с дължини от 4, 5 и 6 метра. Дръжката на изделията от тази гама е изработена от висок клас съвременни материали - сплит, EVA пяна и NEO-FOAM за стабилен захват и максимална устойчивост. Риболовен прът Catkong MONSTRO  е предназначен предимно за изключително натоварване (огромен сом или морска риба), основно от лодка.

От нас ще получите не само добри въдици, но и добри професионални съвети, наред с отлични условия по отношение на поръчка, плащане и доставка. Изготвянето на поръчките става с няколко прости действия от ваша страна, а доставките се изпълняват в минимален срок, за да не се налага да чакате дълго новата си придобивка. Позволяваме ви да изберете и фирмата – доставчик, според това кой вариант е по-удобен и изгоден за вас.

Вярваме, че вече сте избрали страхотна въдица от сайта ни – очаквайте нашето позвъняване за потвърждение на поръчката.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ