Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Калъфи и аксесоари

Богат асортимент от калъфи за въдици и други полезни аксесоари за най-важния елемент на риболовното оборудване - въдицата. В категорията отново е представена уникалната продукция на словашката марка Delphin, на която ние сме и официален вносител за България. По този начин ви гарантираме най-изгодна цена спрямо всички останали магазини за риболовни принадлежности.

Как да изберем идеалното приспособление за съхранение и пренасяне на въдицата?

За всеки рибар е важно да има в арсенала си солиден набор от различни видове пръчки и приспособления за различните видове риби и водоеми. Въдицата обаче е деликатен и понякога доста скъп инструмент, който се нуждае от качествена и надеждна защита. Не можете да я съхранявате и транспортирате както и да е. Калъфът за професионални цели е най-правилният начин за защита на ценната инвестиция.

Изборът на калъф за въдица от своя страна е сложен процес, който изисква определени познания и отчитане на някои фактори, от които зависи в голяма степен дали въдицата ви ще бъде добре съхранена и дали ще ви бъде удобно да я носите и изваждате/прибирате. Калъфите, освен по марка се делят и по вид на структурата. На пазара се срещат и твърди, и меки модели.

Твърдите се изработват от специални материали, като за основа обикновено се използва някакъв вид качествена пластмаса, която изпълнява функцията на буфер срещу външни предмети. В двата края на калъфа от този вид обикновено са поставени специални вложки за уплътнител, предназначени да предпазват въдиците от механични повреди. Вътрешността на тръбата е облицована с пяна, която също осигурява защита.

Меките калъфи са изработени от тъкан със средна твърдост с водоотблъскващи свойства. За да може капакът да запази формата си и да бъде малко по-твърд, производителите често ги допълват с пластмасови или метални ребра. Добрите изделия имат вътрешна подложка от пяна. В качеството на закопчалка обикновено се добавя велкро лента. Формата на калъфа предвижда място не само за пръчката, но и за макарата.

Има редица фактори, на които следва да се обърне внимание при прегледа на нашите риболовни калъфи за въдици. Имайте предвид, че всеки детайл е от значение, защото не само любимият ви инструмент има специфични характеристики, но и защитната обвивка, в която ще го облечете, подготвяйки се за риболов.

На първо място е важно да обърнете внимание на параметрите на изделията, в зависимост от броя и размера на въдиците, които ще съхранявате в тях. Ние разполагаме както с двойни, така и с единични модели. Притежателите на повече от една въдица Фидер, ще бъдат очаровани от нашите двойни артикули.

Изберете оптималната твърдост. Трябва да се отбележи, че не само степента на защита срещу повреда, но и теглото на самия капак зависи от твърдостта на изделието. Тоест, твърдите модели тежат малко повече. Това е от значение, ако за да стигнете до мястото на риболова, се налага да вървите дълго пеша, и то по каменисти терени.

Търсейки удобен и практичен калъф за въдици на разумна цена, е добре да потърсите модел с допълнителни джобове. Сред артикулите ни има такива с външен T-PROTECT джоб, специално проектиран за съхранение на тръбичката с резервните фидерни накрайници. Каталогът ни съдържа супер надеждни оригинални продукти на марката Delphin, подходящи за професионални рибари и за любителите на риболова.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ