• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin DRAMA Match - 390cm / 50g

Модел:
140918390
Наличност:
Очаква доставка
Цена
112.00лв.
с ДДС 112.00лв.
на 12 вноски по 11.02 лв.
Описание

DRAMA е една наистина елегантна пръчка за плувка, която веднага ще ви привлече с направата и изчистения си дизайн. Тънката бланка с напълно параболичното си движение ще ви позволи да прецените силата на замаха си до милиметри при хвърляне или хващане на риба, което е много важно за този вид техника. Прецизното поставяне на водачите и карбон 24Т използван за направата осигуряват баланса на пръчката.

Дръжката й е много удобна и е покрита с специална лесно почистваща се EVA пяна. Разделителя от корк от друга страна й предава луксозен вид. Въдицата DRAMA идва в черен и златен цвят. След като веднъж използвате пръчката, несъмнено ще искате да я пробвате пак и пак.

Технически параметри: 

  • Модел – 390 см / 50 г
  • Брой части - 3
  • Диаметър на бланката над дръжката – 12,5 мм
  • Брой на водачи – 15
  • Дължина при транспортиране –137 см
  • Тегло – 240 г
  • Дръжка – корк + EVA пяна
  • Дължина на дръжката (от началото на въдицата до центъра на макародържача) – 50 см

Delphin DRAMA Match - 390cm / 50g е отлична въдица, която ще се хареса на всички почитатели на риболова на плувка. Изработена от 24Т карбон, тя е максимално лека, тънка и с отлично параболично действие. По дължината ѝ са разположени 15 броя водачи, а дръжката представлява ергономична и удобна комбинация от EVA пяна и корк.

Как да изберете правилната пръчка за плувка?

Нямаме никакви съмнения, че Delphin DRAMA Match е перфектната въдица за риболов на плувка. За да се уверите, че тя е правилният избор, ще обърнем внимание на теглото на този тип въдици. Конкретният модел е с тегло от само 240 гр. Едва ли е тайна за някого, че риболовът с плувка е вълнуващо занимание, но ако въдицата е твърде тежка, ръцете ви ще се уморят доста бързо.

Кое формира теглото на въдицата? На първо място това е нейната дължина. Много рибари смятат, че ако купят пръчка с дължина 6 или дори 7 метра ще ловят по-добре. Уверяваме ви, че в този случай ще получите тежка въдица и дължината вече няма да е от значение, защото бързо ще изгубите желание да работите с нея.

Оптималната дължина според специалистите е 4 до 5 м. Това е така нареченият златен стандарт - нито твърде дълга, нито прекалено къса. Тази дължина е подходяща за повечето условия на риболов, но трябва да е ясно, че теглото зависи не само от дължината, но и от материала, от който е направена пръчката.

Материалът може да бъде фибростъкло или въглеродни влакна, известен също като карбон. Карбоновите пръчки при еднаква дължина са забележимо по-леки, а също така имат по-бързо действие. Въпреки това, не само материалът е важен, но и цялостният баланс на пръчката. Колкото по-малко колене, толкова по-добър е балансът на въдицата.

Наличието на олекотени пръстени също ще бъде важен момент, защото дори разлика от 2 грама върху халките значително ще промени момента на силата. Затова ви съветваме да изберете  DRAMA Match на DELPHIN, която при дължина 390см има едва 3 части. За пръчки от 5 метра, оптимално е наличието на 5 колена - 6 и 7 вече не са препоръчителни.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти