• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin ZANDERA XCS 40T 210cm/5-28g

Модел:
101001494
Наличност:
В наличност
Цена
166.00лв. 132.80лв.
с ДДС 132.80лв.

Спестявате 33.20лв.

на 12 вноски по 13.07 лв.

Описание

Успехът на Zandera не ни остави безпристрастни, затова решихме да представим на пазара подобрена версия под формата на модел, наречен ZANDERA XCS 40T. Това е уникална въдица, която буквално ще се превърне в страхът на назъбените рицари.

XCS означава EXCLUSIVE. Благодарение на ексклузивните технологии, въдицата е изградена върху 40T XCS бланка. Това я прави невероятно бърза, твърда и изключително лека и тънка. Тя е снабдена по цялата си дължина с висококачествени водачи Seaguide в златен вариант, които се съчетават добре с матово черния дизайн. Макародържачът е направен много нестандартно, но благодарение на това пасва идеално в дланта на ръката ви и е изключително удобен.

Освен това има премахващ се капак, който позволява директен контакт на ръката с бланката. Цялата дръжка е снабдена с карбонова оплетка, която създава визуално впечатляващата кръстосана структура и значително укрепва и тази част на въдицата. Изключителен дизайн и комфорт при риболов се допълват от елементите, изработени от материал PURE CORK, разположени над макародържача и в края на дръжката.

Благодарение на своите свойства, ZANDERA XCS 40T е перфектното оръжие за зандери, което ви кара да попаднете под магията на риболова на тази красива риба.

Технически параметри: 

 • Модел: 210 см / 5-28г /
 • Брой части: 2
 • Диаметър на бланката над дръжката: 10,5 мм
 • Брой водачи: 8
 • Транспортна дължина: 110 см
 • Тегло: 120гр
 • Дръжка: сплит, корк
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до средата на макародържача): 32 cma

Delphin ZANDERA XCS 40T е ултра тънка и ултра лека байткаст въдица, предназначена за спининг риболов. Нейната бланка е изградена от 40Т карбон, което само по себе си я прави ексклузивна. Докато 24 Т карбонът е стандарт при болшинството бланки с добро качество, то 40Т може да крие рискове. Ето защо силно ви препоръчваме да избере утвърден производител като Делфин, ако търсите висок модул, бързо действие и ултра-лека бланка.

Каква е разликата между въдица с висок процент въглерод и такава с ниско съдържание на въглерод?

Поради късната поява на въглеродните влакна у нас, този вид въдици са все още малко познати. Индустрията за производство на риболовни пръчки възприема тези от 30 тона (30Т) и повече като високовъглеродни. Що се отнася до термина „тонаж“, той също е широко разпространен сред търговците на риболовните принадлежности и приятелите на риболова.

Карбоновите влакна сами по себе си са материал, подобен на черен конец, много уязвим на абразия и повреди. Само като го комбинираме със смолиста система, можем да получим композит, който е полезен като инженерен материал. Така че, когато говорим за въдици от въглеродни влакна, обикновено имаме предвид въглеродни влакна и епоксиден композит.

Какво представлява карбонът?

Химически и физически въглеродът е интересно вещество, което има способността да свързва един атом с друг по няколко различни стабилни начина благодарение на своите ковалентни свързващи свойства. Диамантът е направен от въглерод и е едно от най-твърдите вещества, познати на човека.

При въглеродните влакна въглеродът е в дълги вериги, за да се получат отлични свойства на опън. Между другото, американците и голяма част от Азия наричат въглеродните влакна графит. Графитът всъщност е напълно различна форма на въглерод с плоски листови молекули, които имат основно смазващи свойства.

Карбонът е материал, който присъства и в дръжката на Delphin ZANDERA XCS 40T, но тук той е представен под формата на елегантна оплетка.Уникалната кръстосана структура на ръкохватката има не само декоративна функция. Тя има за цел да осигури мощ на цялата въдица – от дръжката до върха.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти