Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Размер / Дължина
  0
  0
  0
 • Акция / Грамаж от
  0
 • Акция / Грамаж до
  0
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Спод въдици

Всеки запален рибар шаранджия има в арсенала си спод въдица. Тя е предназначена именно за улов на шарани и други специални екземпляри. Ако риболовът е новото ви хоби, или просто ви трябва нов качествен инструмент на достъпна цена, то този раздел е идеалното място за вас.

В каталога ни са представени отлични Spod въдици на словашката марка Delphin от сериите Apollo и Bomber, състоящи се от две и три части. Цените им не бива да ви изненадват, защото като официален вносител на марката, имаме уникалната възможност да ви ги предложим.

Какво е нужно да знаете?

Сподингът е специфична риболовна техника, за изпълнението на която е нужно съответното оборудване. Spod въдицата  неслучайно е наричана също ракета за захранка. Това е тръба, подобна на ракета, отворена в единия край и затворена в другия, заострен край. Сподът е пълен със стръв, обикновено това са парчета примамки, а също и смес от частици, коноп, пелети и всяка друга стръв, която рибарят предпочита да използва.

Когато се напълни, в зависимост от използваната примамка, теглото на спода може да достигне 2 кг и повече. Прикрепен към въдицата, той изисква използване на здрава пръчка за хвърлянето му до желаното място, което рибарят е избрал за риболов. Това може да бъде доста голямо разстояние - 100 метра и повече.

Добрата спод въдица е с цена над 100 лв. Всичко под тази стойност е със съмнително качество. Пазарът предлага и доста по-скъпи модели на утвърдени марки, но за приличен улов на шаран, продуктите, представени в каталога ни са отлично решение. Отличават се с изключително здрава, дебелостенна бланка от карбон и с удължена дръжка за по-голям замах.

Когато сподът се хвърли, той удря водата и тъй като затвореният край е направен от някакъв вид флоант, обикновено пяна, той се обръща с главата надолу и стръвта се изпразва. Идеята, която стои зад сподинга, е да се хвърли бързо много захранка, обикновено на голямо разстояние, и да се държи в същата зона. Тази цел е най-лесно постижима със spod въдица.

Ако се използва катапулт или хвърляща пръчка, те ще разпръснат стръвта върху по-широка зона, тоест ако тя изобщо може да бъде изстреляна толкова далеч с помощта на катапулт. Точното хвърляне е от съществено значение, за да се удари всеки път на точното място и да се запази цялата стръв в една и съща зона.

Когато хвърлят с въдица за спод, някои риболовци захващат линията на макарата, след като хвърлят там, където искат да бъде стръвта, и това осигурява всеки път точно разстояние на хвърляне. Внимавайте обаче - уверете се, че сте оправили линията, докато сподът се приближава до зоната, защото овъркастът може да доведе до пукнатина или сподът да отскочи назад на доста голямо разстояние.

Сподингът и спод въдици се използват главно при риболов на шаран и други специфични екземпляри. Следователно и сподовите смеси обикновено се състоят от частици примамки, гранули и други смеси, например кюспе. Рибата, която планирате да ловите ще определи вида на захранката. Ако използвате гранули или частици, които са твърде леки, с потапяне на спода във водата, ще му придадете малко повече тежест за нормално изхвърляне. Въдиците ни от серия Bomber са идеални за хвърляне на тежки ракети със захранка.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ