• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Delphin MAGMA M3 Light & Medium & Heavy - 330cm/90g

Модел:
101000290
Наличност:
Очаква доставка
Цена
137.00лв.
с ДДС 137.00лв.
Описание

Гамата Delphin MAGMA М3, предлагана в цвят бордо, е третият наследник на най-успешната серия фидер въдици на Delphin. Опитахме се да запазим всички функции, които правят тези въдици едни от най-продаваните, но добавихме и нещо съвсем ново, за да повишим още повече нивото на качество, надеждност и наслада от риболова. Това е основната идея, която стои зад развитието на технологията Delphin 2Power.

Тази технология се състои от два подсегмента, PowerWrap и PowerJoin. И двата сегмента бяха приложени към всеки от моделите от серията MAGMA М3. Ще забележите технологията PowerWrap още при първия си контакт с пръчката. Те представлява допълнителна обвивка от въглеродни влакна по цялата дължина на пръчката, което допринася за значително увеличаване на здравината и устойчивостта, когато въдицата се претовари.

На практика това означава значително увеличаване на живота на въдицата и помага да се намалят щетите от употреба по пръчката. Вторичният аспект на тази въглеродна обвивка е атрактивният вид на структурираната пръчка в комбинация с EVA каучукова дръжка FullShrink, която създава повърхност перфектно устойчива на плъзгане.

Освен това е много по-топла при студено време, в сравнение с предишното поколение на серията Etna със сплит дръжка. PowerJoin не е толкова впечатляващ детайл, колкото обвивката, но има важна роля в поддържането на пръчката. Включва малък метален пръстен в края на всяко съединение, което значително намалява щетите и разпадането по пръчката.

Въпреки всички усилия да направим пръчка по-твърда, работихме и върху това да я направим по-тънка и сега можем уверено да кажем, че пръчките на ETNA са най-тънките в своя клас. Пръчките запазват своите отлични възможности за хвърляне и игра с рибата, в съчетание с параболично действие. Пръчките са оборудвани с висококачествени и леки SiC водачи, за да се гарантира гладкото водене на кордата. Те са перфектни в разпределението на силата по цялата дължина на пръчката и плавно насочват кордата по време на хвърляне или при борба с рибата.

Дръжката, изработена от корк, която е приятна на допир, е следвана от профилирана кафява EVA пяна, която замества корка в най-откритите места.  Дръжката е завършена с елегантна алуминиева капачка в края. Тази дръжка се ляга идеално в ръката ви и прави използването на въдицата по-удобно. Въдиците са снабдени с пет вида резервни върхове с различна твърдост.

Технически параметри:

 • Тип Light feeder 330cm/90g
 • Брой части: 3
 • Диаметърът на бланката над дръжката: 11,78 мм
 • Брой водачи: 11
 • Транспортна дължина: 115 см
 • Тегло: 206гр
 • Дръжка: Корк и EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на въдицата до средата на макародържача): 45,5 см

Серията MAGMA M3 на словашката марка Delphin включва лека, средна и тежка въдица. Тук е представена пръчката Light Feeder с дължина 330см и акция 90гр. При производството на тази гама фидер въдици са използвани двете уникални технологии на словашкия бранд - PowerWrap и PowerJoin. Благодарение на тях се постига оптимална здравина както на самата бланка, така и на връзките.

Избор на фидер въдицата според мястото на риболова

Delphin MAGMA M3 Light ще ви бъде изключително полезна при строго определени условия на риболов. Важно е да изберете фидера въз основа на мястото, където ще ловите, като това могат да бъдат напълно различни условия: от спокойни тихи езера до пълноводни реки с течение или огромни водохранилища.

За малки водоеми леките пикери с дължина до 2,7 метра са напълно достатъчни. Такава хранилка е оптимална, за да хванете всички интересни места, тъй като маршрутите за хранене в малки потоци почти винаги минават близо до брега. По-топлите водоеми са сред най-предпочитаните места за фидер риболов.

Голямата дълбочина на водоема разкрива всички предимства на дънната въдица, където колосалната платика е обичайният трофей. Разстоянието на замятане тук играе малко по-голяма роля и по-високата издръжливост на бланката няма да е излишна. Затова при такива условия е по-добре да изберете пръчка с дължина до 3,6 метра и тест от 80-100 грама – точно каквито са параметрите на леката Магма.

Малки реки и пълноводни потоци – на тези места ще ви се наложи да се борите с течение, затова е по-удачно да изберете среден или тежък фидер. Тук в сила е класическото решение да се използва пръчка с дължина от 3,6+ метра и тест 100-120гр.

За големи язовири, реки и езера, са подходящи най-дългите и мощни бланки, които изпращат голям фидер на 60+ метра и издържат на силно течение. Пълноводните места поставят големи изисквания към уменията на фидериста: намиране на място за риболов, често на голямо разстояние от брега, доставяне на голямо количество храна до правилната точка, дълго теглене след улавяне на голяма риба и т.н.

Видео

Препоръчани продукти