• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Телескоп Delphin AZTEC tele 180 cm /10-30g

Наличност:
Очаква доставка
Модел:
110383318
Производител:
DELPHIN
Цена
65.00лв.
с ДДС 65.00лв.

Описание

Това, че въдицата е телескопична, вече не означава, че тя е с ниско качество. Доказателство за телескопични въдици с високо качество се предоставя от серията телескопични въдици AZTEC, чиито компактен размер е комбиниран с високо качество на компонентите. Пръчката е изработена от висококачествен 24T карбон, като сме използвали и качествени водачи и устойчив корк.

Въдицата изпълнява всички изисквания за качество на висококачествена въдица на части, като едновременно с това тя запазва отличния си компактен размер. Черният матов цвят е комбиниран с контрастна сребърна част над дръжката, с малка черна част с гравирано лого върху нея. Логото е лазерно гравирано върху корковата дръжка, която е завършена с къса част плътен ГУМИРАН КОРК, който защитава долната част на въдицата.

Ако сте от старата школа или желаете минималистично оборудване, изключително универсалната AZTEC TELE е въдицата, от която се нуждаете. 

Технически параметри:

 • Модел: 180см / 10-30гр
 • Брой части: 6
 • Брой водачи: 6
 • Транспортна дължина: 50см
 • Тегло: 123гр
 • Дръжка: корк
 • Дължина на дръжката (от началото на пръчката до средата на макародържача) : 26 cm

С какво телескопът е по-добър за спининг риболов?

Разглеждайки техническите характеристики на въдицата Delphin AZTEC, вероятно ще се убедите в ползите от покупката на спининг телескоп. С какво телескопичните въдици превъзхождат щекерните? На първо място със своята мобилност. Телескопите са най-лесно преносимият модел, но според някои, те отстъпват по здравина и чувствителност на щеките.

Телескопичните въдици донесоха огромно удоволствие на милиони спинингари по света. Не всеки рибар може да си позволи скъпа пръчка, за чието транспортиране и съхранение трябва да се закупи специален калъф. Цената на телескопа от друга страна е съвсем достъпна за широките слоеве от населението.

В сгънато състояние, този вид пръчки са дълги не повече от половин метър, което елиминира всякакви проблеми с тяхното съхранение и транспортиране. В случай на повреда или необходимост от смяна на отделни части, те могат лесно да бъдат ремонтирани и модифицирани. Пръстените прилягат над коленете и смяната дори на целия комплект пръстени няма да създаде особени проблеми.

На какво се дължи лошата репутация на телескопа?

Смята се, че телескопите са по-малко надеждни от щеките. Това може би е вярно за определени модели, но не и за въдицата теле спининг Aztec. Слабо място на някои телескопични пръчки са стиковъчните възли, където отделните части се съединяват помежду си. Възлите могат да бъдат 5 – 6 на брой и обикновено всеки от тях е потенциална точка на счупване.

Ето защо, когато купувате телескопичен прът, е необходимо внимателно да проверите точките на съединение на коленете. Съединенията трябва да бъдат надеждно укрепени и между тях да няма луфтове. Спингите телескоп имат определени характеристики, чрез комбиниране на които може да се избере най-подходящия вариант за всякакви условия на риболов.

Най-важните особености включват: материал, тест /клас, строй и дължина. В това отношение теле спиннинг Aztec Delphin покрива най-високите изисквания на спинингарите. Тя е изработена от висококачествен 24Т карбон с ръкохватка от гумиран корк. Състои се от 6 части и в сгънато състояние е дълга точно 50см.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти