• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Телефидер Delphin LYCAN - 390cm/100g

Наличност:
В наличност
Модел:
101001302
Производител:
DELPHIN
Цена
126.00лв.
с ДДС 126.00лв.
на 12 вноски по 12.40 лв.

Описание

Изключителна телескопична въдица, комбиниращи компактни размери за транспорт, с всички изисквания на качествена пръчка за фидер риболов. Това са параметрите на LYCAN Telefeeder.

Пръчка, чието основно мото е в минималистичните размери за транспорт. Индивидуалните сегменти са изработени от висококачествени пръчки, които, при разпъване, създават перфектно работещо цяло с параболично действие. Пръчката е подсилена по цялата си дължина с технологията PowerWrap, т.е. чрез допълнително навиване на карбон по бланките.

Целта на това е да се повиши здравината (но не и твърдостта), но и устойчивостта на механични повреди, което води до много по-дълъг експлоатационен живот. Второто предимство на тази технология е впечатляващата структурирана повърхност на бланката, което помага на пръчката да придобие уникален, оригинален вид. Добавен е и акцента от много приятна на допир дръжка, изработена от EVA пяна, която в комбинация с намотките на PowerWrap създава изключителна неплъзгаща се повърхност.

Краят на пръчката е с изключително впечатляващ дизайн и, благодарение на коничното удължение, усещането е много приятно по време на замятане. Отделните части са оборудвани със солидни, еднопътни водачи, които водят влакното идеално и подпомагат до понижението на общото тегло на пръчката.

LYCAN Telefeeder е наистина уникална въдица за фидер риболов, която доставя удоволствие чрез своите транспортни размери, интересен дизайн и изключително качество на достъпна цена.

Технически параметри:

 • Модел: 390см / 100гр
 • Брой части: 6
 • Диаметър на бланката над дръжката: 16 мм
 • Транспортна дължина: 91см
 • Тегло: 190гр
 • Дръжка: FullShrink
 • Дължина на дръжката (от начлото на въдицата до центъра на макародържача): 50см
 • 3 броя върхове CarbonGlass- U-Light, Light, Medium

Риболовците, които са сериозно запалени по фидер риболова и участват в различни състезания по този вид риболов, предпочитат да използват щекерни въдици. Въпреки това, за любителски риболов, висококачествена телескопична пръчка / телефидер с необходимия набор от накрайници е доста подходяща. На тях предлагаме Delphin LYCAN - 390cm/100g.

По какво фидер телескопът се различава от стандартната фидерна въдица?

При закупуване на телескопична фидерна пръчка, риболовецът трябва да знае, че е малко вероятно тя да има същите работни характеристики като моделите със стандартна конструкция. Компактните прибиращи се фидерни въдици не са предназначени за високоскоростен риболов на дребни риби, който най-често се практикува в състезания, тъй като имат голяма маса и недостатъчно бързо действие.

Телескопичната версия е по-подходяща за онези риболовци, които тепърва започват да овладяват риболова с фидер и предпочитат да ловят шаран, лин и платика. Дължината на "телескопите", по правило, е малко по-голяма от дължината на щекерните модели и започва от 3,2 м. Delphin Lycan Tele feeder е дълга 390см.

За разлика от професионалните фидери, прибиращите се пръти рядко са направени от графит с висок модул. Основният материал за производството на бланка е фибростъкло, поради което масата на телескопа е значително по-голяма от теглото на щекера. Дръжката на прибиращите се пръти често е изработена от синтетични материали, а не от корк, както е при класическите модели.

Фитингите, с които са оборудвани телефидерите , са с по-ниско качество от тези, използвани в конструкцията на прътите от две части. Поради тази причина идеята за използване на много тънко плетено влакно ще трябва да бъде изоставена. Тънката плетена линия бързо ще повреди пропускателните пръстени и ловът ще стане невъзможен.

За риболов с телескопична фидер са по-подходящи твърдите монофилни влакна с малък фактор на разтягане или „плитка“ с диаметър не по-тънък от 0,12 mm. Сред прибиращите се фидер пръчки рядко има такива, чийто реален тест е по-малък от 40 g, което предполага използването на доста тежки захранки. Delphin Lycan Telefeeder е с тест 100гр.

Видео

Препоръчани продукти