• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin MAGMA M3 Method feeder / 3 части 360cm /215g

Наличност:
В наличност
Модел:
101000297
Производител:
DELPHIN
Цена
168.00лв.
с ДДС 168.00лв.
на 12 вноски по 16.54 лв.

Описание

Гамата Delphin MAGMA М3, предлагана в цвят бордо, е третият наследник на най-успешната серия фидер въдици на Delphin. Опитахме се да запазим всички функции, които правят тези въдици едни от най-продаваните, но добавихме и нещо съвсем ново, за да повишим още повече нивото на качество, надеждност и наслада от риболова. Това е основната идея, която стои зад развитието на технологията Delphin 2Power.

Тази технология се състои от два подсегмента, PowerWrap и PowerJoin. И двата сегмента бяха приложени към всеки от моделите от серията MAGMA М3. Ще забележите технологията PowerWrap още при първия си контакт с пръчката. Те представлява допълнителна обвивка от въглеродни влакна по цялата дължина на пръчката, което допринася за значително увеличаване на здравината и устойчивостта, когато въдицата се претовари.

На практика това означава значително увеличаване на живота на въдицата и помага да се намалят щетите от употреба по пръчката. Вторичният аспект на тази въглеродна обвивка е атрактивният вид на структурираната пръчка в комбинация с EVA каучукова дръжка FullShrink, която създава повърхност перфектно устойчива на плъзгане. Освен това е много по-топла при студено време, в сравнение с предишното поколение на серията Etna със сплит дръжка.

PowerJoin не е толкова впечатляващ детайл, колкото обвивката, но има важна роля в поддържането на пръчката. Включва малък метален пръстен в края на всяко съединение, което значително намалява щетите и разпадането по пръчката.

Въпреки всички усилия да направим пръчка по-твърда, работихме и върху това да я направим по-тънка и сега можем уверено да кажем, че пръчките на ETNA са най-тънките в своя клас. Пръчките запазват своите отлични възможности за хвърляне и игра с рибата, в съчетание с параболично действие. Пръчките са оборудвани с висококачествени и леки SiC водачи, за да се гарантира гладкото водене на кордата. Те са перфектни в разпределението на силата по цялата дължина на пръчката и плавно насочват кордата по време на хвърляне или при борба с рибата.

Дръжката, изработена от корк, която е приятна на допир, е следвана от профилирана кафява EVA пяна, която замества корка в най-откритите места. Дръжката е завършена с елегантна алуминиева капачка в края. Тази дръжка ляга идеално в ръката ви и прави използването на въдицата по-удобно. Въдиците са снабдени с пет вида резервни върхове с различна твърдост.

Технически параметри:

 • Модел Method feeder 360см / 215гр
 • Брой части: 3
 • Диаметърът на бланката над дръжката: 13,61 мм
 • Брой водачи: 12
 • Транспортна дължина: 126см
 • Тегло: 286гр
 • Дръжка: Корк и EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до средата на макародържача): 49 cm

С какво се отличава добрата фидер пръчка?

Когато се запознавате с характеристиките на въдицата Delphin MAGMA feeder, едва ли сте твърдо убедени, че точно това е идеалният избор за вас. Особено за начинаещите, основните характеристики на фидерните въдици са напълно непознати. Затова ще се погрижим да ви ги посочим, с уточнението, че те присъстват в представения тук модел.

Фидерът е една от най-увлекателните риболовни техники. След като станете почитател на метода, ще е много трудно да бъдете изкушени от други видове риболов. И докато уменията за прилагане на техниката идват с времето, то въдицата е елементът, без който не можете да започнете да я овладявате.

Класификациите на типа фидери е по-проста, отколкото при останалите видове пръчки. Тестът в конкретния случай означава клас, който понякога е обвързан с дължината. Delphin MAGMA M3 Method feeder е съставена от 3 части. Здравината на всяко съединение е гарантирано от технологията Power Join.

Когато избирате въдицата според теста, добавете теглото на стръвта към теглото на фидера. Въпреки че фидерните пръчки са направени с достатъчен толеранс на върховото натоварване при замятане, претоварената бланка няма да хвърли толкова далеч, а върха може да се счупи при замятане.

Дължина и здравина

Дължината на пръчката често е обвързана с нейния клас и варира в малки граници. Можете да намерите пикери с дължина до 4 метра, но те са рядкост. Класическата фидерна въдица се движи предимно в диапазона от 1,7-3 метра. Също така редки и необичайни са тежките фидери, по-къси от три метра. В повечето случаи е достатъчна средна дължина от 3,0-3,6 метра. Дължината на Delphin MAGMA M3 е 3.60м.

Здравината е ключова характеристика на добрата фидер въдица, затова словашката компания подсили своята Feeder Delphin MAGMA 3 с допълнителна обвивка от въглеродни влакна.  Подсилващата система е обозначена от Делфин с наименованието PowerWrap. Тя има за цел да увеличи здравината и устойчивостта на въдицата при претоварване.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти