• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin DRAMA Match - 360cm / 50g

Наличност:
Очаква доставка
Модел:
140918360
Производител:
DELPHIN
Цена
104.00лв.
с ДДС 104.00лв.
на 12 вноски по 10.24 лв.

Описание

DRAMA е една наистина елегантна пръчка за плувка, която веднага ще ви привлече с направата и изчистения си дизайн. Тънката бланка с напълно параболичното си движение ще ви позволи да прецените силата на замаха си до милиметри при хвърляне или хващане на риба, което е много важно за този вид техника.

Прецизното поставяне на водачите и карбон 24Т използван за направата осигуряват баланса на пръчката. Дръжката й е много удобна и е покрита с специална лесно почистваща сеEVA пяна. Разделителя от корк от друга страна й предава луксозен вид. Въдицата DRAMA идва в черен и златен цвят. След като веднъж използвате пръчката, несъмнено ще искате да я пробвате пак и пак.

Технически параметри: 

 • Модел – 360 см / 50 г
 • Брой части - 3
 • Диаметър на бланката над дръжката – 11,9 мм
 • Брой на водачи – 13
 • Дължина при транспортиране –128 см
 • Тегло – 225 г
 • Дръжка – корк + EVA пяна
 • Дължина на дръжката  – (от началото на въдицата до центъра на макародържача) 48 см

Тази мач въдица на DELPHIN е наречена DRAMA, заради драматичното ѝ параболично действие. Изработена от 24Т карбон, тя е еднакво лека и устойчива на натоварване. Състои се от 3 части и използва 13 броя водачи, разположени много прецизно. Дръжката е покрита с EVA пяна и корк – комбинация, която се е доказала като работеща.

Особености на конструкцията на мач въдиците

По правило мачовите въдици имат триколенна конструкция. Намират се и екземпляри с конструкция от четири колена, но те са по-скоро изключение от правилото. Друга особеност на дизайна са водачите (броят им варира от 12 до 16 броя), разположени на висок крак. В структурата на Drama са обособени 13бр. водачи, което я прави универсална и удобна за всички риболовни техники.

Дръжките на Match въдиците са обикновено изработени от корк или са частично покрити с него, както е в конкретния случай. Защо корк? Като материал за производство на дръжки за спининг, фидер и мач пръчки, коркът има следните полезни качества:

 • Лекота;
 • Издръжливост;
 • Топлоизолация.

Корковите дръжки са по-лесни за ремонт и могат лесно да се поправят. Някои производители използват микропореста гума или дублон като материал за производството на дръжки. В сравнение с корковата дръжка, тази от дублон има както предимства, така и недостатъци. На дублона му липсват всички предимства на корка, които вече описахме. Предимството му е мощното противоплъзгащо действие.

Няколко думи за макародържача. По някаква причина производителите на мач въдици обръщат специално внимание на макародържача. Вероятно защото останалите елементи не могат да се променят. Макародържачът на Delphin drama е отлично отработен, всички елементи на детайла са правилно нагласени. Макародържачът трябва да изпълнява добре само една функция - да държи надеждно макарата.

Като строй въпросните бланки биват меки и средни, според класификацията, приета за спинингите. На тях не им е нужна голяма твърдост, защото мач въдицата е пригодена за риболов с меки примамки. За разлика от спинингите, те няма да издържат на твърдо, хапещо замятане.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти