• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin HAZARD 310см./ 500гр.

Наличност:
В наличност
Модел:
160911420
Производител:
DELPHIN
Цена
164.00лв.
с ДДС 164.00лв.
на 12 вноски по 16.14 лв.

Описание

Безпощадни условия, дълги битки с големи подводни зверове, които могат да бъдат по-големи от самия рибар, това е истинската опасност, която верните ловци на сомове търсят и това е причината за появата на тази пръчка. При направата й ние събрахме цялата информация и опит от всички наши пръчки за сом и сътворихме необичайно здравата и издръжлива пръчка.

Въпреки своето фино  тегло, тя може да понесе силно претоварване в продължителен период от време. Благодарение на приятно изготвената пръчка, борбата с чудовището ще бъде много по-поносима. Края на дръжката е завършен с новия метален модел на връзка за колан.

Макародържача за макарата може да изглежда същото като предходни модели, но беше тествано и доказано, че е 1,5 по-силно и плътно в сравнение с предходния модел. Водачите са изцяло метални, без никакво запълване, което осигурява техния дълъг живот.

Връзките на бланката са покрити с плетен екстра слой от Х-Карбон, както и с два метални пръстена. Това е главното предимство на HAZARD пръчката, нейните метални пръстени за предпазване на куката над дръжката е само бонус, който идва с този аксесоар за ловуване и хващане на огромни подводни зверове!

Технически параметри:

 • Модел 310
 • Брой части - 2
 • Диаметър на бланката над дръжката – 16,6 мм
 • Брой на водачи – 12
 • Дължина при транспортиране –163 см
 • Тегло – 550 гр
 • Дръжка – EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на въдицата до центъра на макародържача) – 60 см

Въдицата Delphin HAZARD 310см вдъхва доверие с масивния си и много издръжлив дизайн. Моментално се забелязват допълнителните метални детайли, както и карбоновите нишки на местата на връзките. Това безспорно е пръчка, проектирана за лов на големи сомове от брега. Нищо в нейната конструкция не допуска сривове при борба с най-големите трофеи.

Каква трябва да бъде въдицата за сом?

Преди да пристъпи към прицелен (фокусиран върху конкретен вид риба) риболов, рибарят трябва да се снабди с правилните принадлежности. Ако при риболов на платика, каракуда и друга бяла риба можем да се задоволим с евтини такъми, то при лов на сом често имаме работа със съперници с невероятна сила.

Всеки пропуск в съединенията може да означава не само поражение, но и загуба на самата екипировка поради повреда. Накратко: нискокачествената въдица може да бъде разглобена за части от секундата от солиден екземпляр, какъвто винаги сме мечтали да уловим.

При лов на сомове в сила е мотото: По-добре да платиш веднъж и впоследствие да се наслаждаваш на качеството на риболова, отколкото да плащаш малко, но много пъти, като същевременно изпускаш не е един солиден сом, нанасяйки му вреда.

Дължина и тест

Дължината е от значение. За улов на сомове от брега се използват въдици с дължина от 2,80 до 3,40 метра. Колкото по-дълго е разстоянието до мястото на риболов, толкова по-дълъг трябва да бъде прътът. Прието е хора с ръст от 178 см да използват въдици с дължина 2,80 - 3,00 метра. Не забравяйте - колкото по-дълъг е прътът, толкова по-трудно ще бъде да се справите с големия сом.

Прието е тестът на въдицата да бъде в диапазона 100 – 300гр, но Delphin HAZARD е с тест 500гр, което отново доказва нейната мощ. Тя е разработена за екстремни условия на риболов. Например, за големи реки със силно течение и много бурени на дъното най-доброто решение е въдица с тест 500 гр, която е по-мощна също и по отношение на акцията. Идеални за начинаещи са пръчките с много фибростъкло или графит в бланката.

Видео

Препоръчани продукти