• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin LEGIA II Feeder + 3 броя върхове 360 см / 120 гр

Наличност:
В наличност
Модел:
130385030
Производител:
DELPHIN
Цена
138.00лв.
с ДДС 138.00лв.
на 12 вноски по 13.58 лв.

Описание

Както подсказва името и, това е победител от успешното първо поколение пръчки за захранване Delphin LEGIA. При направата и ние обърнахме внимание на наблюденията на нашите клиенти и затова новата LEGIA е една стъпка напред. Този модел е изграден от напълно параболичен 24Т карбон. Има отлични механични характеристики, дълга трайност и много приятно движение при улов.

Диаметърът на водачите беше променен, за да осигурим по-дълго хвърляне. променените и подобрени върхове / накрайници също ще помогнат за това. Има две части от Glasscarbon (UL and L) и една част от Карбон (Среден).

Друга промяна включва покриването на стърчащите части при връзките на бланката с допълнителен слой от 3К карбон, който прави връзките по-гъвкави при движение.

Най-голямата промяна е и най-видимата – смяната на права непрекъсната дръжка, с  разграфена. Тази промяна ни позволи да използваме DPS макародържач , който може да побере и по-големи модели макари. Цялата дръжка сега е покрита от EVA пяна и в началото и края и има допълнително коркова гума.

Технически параметри:

 • Модел – 360 см / 120 гр
 • Брой части - 3
 • Диаметър на бланката над дръжката – 14,2 мм
 • Брой на водачи – 13
 • Дължина при транспортиране –126 см
 • Тегло – 230 гр
 • Дръжка – EVA пяна + коркова гума
 • Дължина на дръжката (от дъното до центъра на седлото) – 47 см
 • Диаметър на върха – 3,35 мм

Фидер риболовът е забавна и ефективна техника, особено ако го практикувате, използвайки добра въдица от ранга на Delphin LEGIA II Feeder, която се предлага в комплект с 3 броя върхове. Фидер методът съчетава вълнение и динамичен начин на риболов със способността да се предвиди как ще се държи рибата на дъното на водоема.

Риболовът с фидер ви позволява да уловите най-срамежливите риби, които живеят в дълбините, далеч от брега. Този метод дава много ярки впечатления и богат улов, но основното е да знаете няколко важни фактора за избора на правилната въдица. Основните параметри, по които се избира фидер пръчката включват тест и дължина.

Тест и дължина на фидер въдицата – кои са основните показатели?

Тестът на пръта (или класът) – показва теглото на хвърляните примамки, препоръчано от производителя. Състои се от две цифри, обозначаващи минималната и максималната стойност. Измерва се в грамове или унции, в зависимост от производителя.

Съществува следната класификация на фидер прътите според теста:

Пикер: Тест - до 30 гр. Това е най-леката въдица от всички фидер пръчки. Дължината ѝ е не повече от 3 м. Подходяща е за леки инлайн хранилки или изобщо без примамки. Най-доброто използване на пикера е риболов в крайбрежни води на разстояние 5-10 m по линията на крайбрежната растителност.

Лайт/Light: Тестът е до 60гр., но при слабо течение хвърля и по-тежки фидери. Дължина - до 360 см. Универсален вариант за водоеми със застояла вода. Позволява ви да извършвате дълги замятания на 30-50 m.

Среден/ Medium: Тест - до 100 гр. Използва се за далечни замятания. Дори и с лека хранилка, замятането на по-близо от 15 м ще бъде проблематично, особено за начинаещ рибар.

Тежък/Heavy: Тест - до 120 гр. Най-популярният фидер вариант, към който принадлежи и Delphin LEGIA II Feeder. С него можете да използвате големи хранилки, които не се издухват от течението. В застояла вода ви позволява бързо да „захраните“ мястото за риболов и да привлечете много риба. С тежък фидер можете да правите замятания на разстояние до 60 m.

Видео

Препоръчани продукти