• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin Wild Spin C.I.T - 210cm/7g

Наличност:
В наличност
Модел:
110374080
Производител:
DELPHIN
Цена
84.00лв.
с ДДС 84.00лв.

Описание

C.I.T е супер лека и бърза бланка от серията Delphin Wild Spin. Тя принадлежи на категорията ULTRALIGHT със залепен изцяло карбонов връх. Карбон 24Т с ниско количество на смола е използван за направата на тази пръчка. Покритието на бланката е полирано и допълнително завършено с матова боя.

Оборудвана е с водачи SEA GUIDE SIC с модерен дизайн, който осигурява безпроблемната употреба на влакна предназначени за спининг. Закрепвайки карбоновия връх А акция е постигнато, което позволява проследяването дори на най-меките удари и употребата на най-тънките влакна. За да осигурим стабилността на закрепения връх, сме поставили 4 изключително леки водачи на върха.

Върхът е в два цвята – флуоресцентно оранжево и ярко бяло, за да се забелязва както във слънчеви, така и в облачни дни. Пръчката е оборудвана с марковия SEA GUIDE макародържач и EVA пяна. Цялата въдица е добре балансирана и осигурява продължителен риболов за дълги часове. 

Технически параметри:

  • Модел 210 см/7гр
  • Брой части – 2
  • Акция – до 7 гр
  • Брой водачи – 8
  • Размер при пренасяне – 110 см

Delphin Wild Spin е категоризирана като ULTRALIGHT спининг въдица. Нейната лекота се дължи главно на 24Т карбон, от който е изработена бланката с изцяло карбонов връх. Пръчката е оборудвана с 8 броя SEA GUIDE SIC водача. Силиконовото уплътнение на всеки пръстен защитава дори най-фините влакна от ерозия. Предлагаме ви C.I.T - 210cm на една супер разумна цена.

Какво представляват ULTRALIGHT въдиците?

Едва ли някой може да отговори еднозначно на въпроса какво представляват ULTRALIGHT спинингите. На някои ултралайт изглежда като ултралек такъм с тънко влакно и миниатюрни примамки, но за други това е въдица с тегло до 12г, средно влакно и средно големи примамки. Накратко, терминологията се определя от географското местоположение и за всички условия си има класификации и определения.

Най-общо казано за Ultra Light се приемат спинингите с тест на примамката 2-8гр. С такава пръчка обикновено се лови риба с тегло от 1 до 1,5кг, и при известни умения, да се справиш с нея не е особено трудно. Но все пак, твърде леките спининги не са винаги удачно решение. Да кажем пръчка с тест 0,5-3g е по-подходяща за улов на уклей и дребни костури.

Отчитаме също, че с ултралайт ловим основно от брега, където да поведеш рибата е и трудно, и лесно. По-лесно е, защото рибата няма да може да се освободи чрез огъване на спининга до точката на счупване. В най-лошия случай ще скъса влакното, което се случва изключително рядко при правилната настройка на спирачката на макарата.

Delphin Wild Spin е доста деликатна пръчка за лов на средни хищни риби, изискваща определени познания от този, който реши да я закупи. Съвременните спининги от този клас се характеризират с редица специални свойства, които се състоят във възможността за използване на леки примамки. Може да изглежда, че тези въдици са крехки поради външния си вид, но съвременните пръчки на марката Делфин са в състояние да издържат на тежки товари при улов на голяма риба. Те също така имат доста голяма граница на счупване.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти