• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin ZANDERA / 2 части 210cm/3-21g

Наличност:
В наличност
Модел:
110384050
Производител:
DELPHIN
Цена
118.00лв.
с ДДС 118.00лв.
на 12 вноски по 11.62 лв.

Описание

Специалист на бялата риба! Тънка, бърза и твърда пръчка, с която дружно да търсите местообитанията на бялата риба. При направата на тази пръчка използвахме традиционен макародържач, който ще ви причвлече мигновено с несравнимия си комфорт.

Бланката е от карбон 30Т и е снабдена с висококласните водачи Seaguide златна версия, което перфектно пасва на черния матов дизайн с тюркоазени детайли. Предлаганите дължини от 210 см и 230см е правят идеална за риболов от лодка. Delphin Zandera може несъмнено да бъде използвана с много видове примамки, но най-доброто й изпълнение е при риболова на джиг със силиконови примамки. 

Технически параметри:

 • Модел: 210 / 3-21гр
 • Брой части: 2
 • Диаметърът на бланката над дръжката: 10.3 мм
 • Брой водачи: 9
 • Транспортна дължина: 110см
 • Тегло: 135гр
 • Дръжка: EVA пяна 
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до средата на макародържача): 29см

Delphin ZANDERA е идеалната въдица за начинаещи и за риболовци с богат опит в лова на бяла риба и водни хищници. Дължината ѝ ви позволява да ловите от лодка както в сладки, така и в солени води. Това е вашата пръчка, ако планирате да използвате силиконови примамки. Моделът се предлага в две дължини – 210 и 230см.

По какво се различават спининг въдиците от останалите варианти?

Риболовът на хищници е един от най-динамичните риболовни методи. Ето защо, много начинаещи риболовци, гледайки снимки на трофейни екземпляри - щука или сом, решават да се присъединят към редиците на спинингистите. За целта те трябва да изберат добра спинингова пръчка, каквато е ZANDERA.

Какво представлява спининг въдицата? Спинингът е вид въдица, предназначена за улов на хищни риби, които реагират на изкуствени примамки, задвижвани от тази пръчка. Разликата между спининга и обикновената въдица е, че спининговият риболов е преди всичко активно търсене и по-нататъшно улавяне на рибата чрез игра с примамката.

Постоянната анимация на стръвта създава у рибата илюзията за истинска риба, ловувана от хищника. И колкото по-реалистично изглежда вашата изкуствена стръв във водната среда, толкова по-желана ще бъде тя за зъбите на водния обитател. За такъв активен риболов са необходими специални свойства на въдицата, едно от които е ниското тегло на спининговия прът в сравнение с мухарския.

Освен това спинингът е с по-малка дължина, тъй като е по-лесно да се достави (хвърли) заредената примамка до мястото за риболова, отколкото с кука с лека стръв. Ето защо намирането на универсален спининг като Delphin ZANDERA е доста трудно. Дори да вземете пръчка с дължина 2,4 метра, тест от 5-25 грама и средно действие, тя няма да може да лови идеално при всякакви условия.

Спинингът за лов на бяла риба може да бъде както къс (за риболов от лодка), така и дълъг (за риболов от брега), както с бързо действие (джигинг), така и с бавно действие (лов на примамка). Ето защо е необходимо да се избере въдица с подходяща форма, която същевременно да отговаря на специфичните риболовни условия.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти