Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Джиг глави

В настоящата категория е представена перфектната ни колекция от джиг глави на марката DELPHIN. В асортимента ни присъстват продукти с различна форма и тегло от различни серии на словашкия бранд. Утежненията са с отлично качество и ви дават възможност да изберете подходящото укрепване за вашия силикон. Спинингистите сред родните риболовци са привилегировани с отличния избор, който им предлагаме.

Кой е подходящият вариант за вас?

Какво представлява всъщност  Jiger главата? Най-общо казано това е утежнение с вградена кукичка, на което се монтира джиговата примамка – обикновено силиконова. Съвременният пазар предлага невероятно разнообразие от джигове, предназначени за укрепване на различни примамки и монтажи. Как да се ориентирате и изберете правилния вариант в свободните пазарни условия, но без да се охарчвате твърде много?

Примамката, която ще осигури правилно повеждане на хищника се нуждае от правилната джиг глава. В зависимост от формата и начина на закрепване, джигът влияе в много голяма степен на играта на силикона. Производителите на рибарски принадлежности постоянно измислят нови модели силикони и оловни тежести за тях.

Водните хищници са различни, отличаващи се с различни фази на активност. Най-общо можем да ги разделим на речни и морски, след което – на големи и малки. Има риби, които ловуват на дъно и такива, които предпочитат да атакуват стръвта на нивото на водния стълб. Това налага индивидуален подход при подаване на примамката и индивидуална игра.

Целта на jiger-главите е силиконовата примамка да бъде представена оптимално на нужното разстояние и дълбочина. Ето защо, за да изберете подходящото утежнение за вашите цели, е необходимо на първо място да вземете решение за вида на монтажа. Монтажите могат условно да се разделят на три групи:

 • С твърда връзка
 • С шарнирно съединение
 • Раздалечен монтаж

При твърда връзка примамката, достигайки дъното, прекратява своята работа. Тежестта просто предпазва стръвта от остатъчни вибрации, като не ѝ позволява да се движи. Към тежестите принадлежат класическите глави за джиг с дълги куки за силикон, както и винтовите монтажи с тройна кукичка, тип тирбушон. При кълване тройникът се отделя от примамката и благодарение на шарнирното закрепване, предотвратява изпадането на рибата. Това ще нарани силикона по-малко.

Третият вариант е заредената офсетова кука, която дава възможност за кардинална промяна в играта на силикона. Куката с разпределено тегло потъва по-бавно, а стръвта се държи по по-различен начин, отколкото с класическа глава. Заредената офсетова кука работи особено добре при риболов на пасивни риби.

Тези тежести с кука не позволяват честа смяна на силикона. След 3-4 смени на стръвта, те се чупят, разхлабват и като цяло правят невъзможно повторното използване на силиконовата примамка. Поради тази причина, популярните до скоро утежнения с твърда връзка губят популярност сред риболовците.

Те се заменят с джиг глави на изгодна цена, които позволяват стръвта да се окачи така, че увреждането ѝ да бъде минимално. Те дават възможност силиконите да се използват многократно, тоест, пестят средства и време в купуването на нови изкуствени примамки. Един от начините на закрепване е като на цевта на куката се навие жица, която по-добре фиксира меката примамка.

От раздела можете да изберете оловни тежести тип Чебурашка, микро джиг глави и дроп шот тежести със сферична и цилиндрична форма.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ